To je to što me zanima!

'Nema opravdanja za poraz, pa Zagreb ne možete naći na karti'

Budimo iskreni: nismo spremni igrati u Europi. Kada smo osvajali Kup Uefe, nije bilo ograničenja za strane igrače u ruskom nogometu. Ne želim reći da bi ograničenje trebalo ukinuti, ali činjenica ostaje, rekao je Lebedev
Vidi originalni članak

Dinamo je u četvrtak u uzbudljivoj utakmici pobijedio Krasnodar 3-2 usred hladne Rusije i tako stavio posljednji ruski klub u Europi na korak od ispadanja, a tamošnja javnost krenula je analizirati razloge poraza.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, Zenit i Lokomotiv iz Moskve svoj su put završili u skupinama Lige prvaka, dok je CSKA Moskva bila u skupini sa Dinamom, a svi znamo kako je ta skupina završila tako da je Dinamo na korak od izbacivanja i drugog ruskog kluba. Očito nam leže ti Rusi još od povijesne 2018.

KRASNODAR - DINAMO 2-3 Petko zaledio Ruse! Dinamovci na koračić od osmine finala EL

Svoje mišljenje o tom porazu, a i o općenitom stanju u ruskom nogometu dao je i političar Igor Lebedev, zamjenik predsjednika Dume i čelnik ultranacionalističke stranke LDPR, a inače sin Vladimira Žirinovskog kojeg Hrvati pamte iz vremena Domovinskog rata, kada je posjećivao hrvatska okupirana područja u pratnji episkopa Atanasija Jevtića i izražavao želju za stvaranjem "pravoslavne federacije od Knina do Vladivostoka".

- Ruski nogomet nije usporediv s europskim. Ruski klubovi nisu spremni igrati na međunarodnoj sceni. Neće svi naći Zagreb na zemljopisnoj karti. Nema opravdanja za ovaj poraz. Budimo iskreni: nismo spremni igrati u Europi. Kada smo osvajali Kup Uefe, nije bilo ograničenja za strane igrače u ruskom nogometu. Ne želim reći da bi ograničenje trebalo ukinuti, ali činjenica ostaje. Gospodin Djukov ( op.a. predsjednik Ruskog nogometnog saveza) ima o čemu razmišljati - izjavio je Lebedev za Sport-Express.

A da Lebedev ne bude jedini političar koji priča o sportu u raspravu se uključio još jedan zastupnik Dume i vladajuće Ujedinjene Rusije.

- Da je riječ o izoliranom slučaju, to bi se moglo pripisati nekoj vrsti peha. Naravno, naši klubovi nisu spremni za europske okršaje. Ovaj poraz ne treba promatrati u kontekstu neuspjeha jednog kluba, već u cjelini. Čini mi se da malo zaostajemo u pripremama. Možda bi Ministarstvo sporta i nogometni šefovi trebali razmisliti o novom sustavu treninga i prilagodbe naših igrača za ozbiljan europski nogomet. Sve možete vidjeti i sami, naš se nogomet razlikuje od europskog. Ima dobrih utakmica u ruskom prvenstvu, ali kad uđemo u međunarodnu arenu, nema nas nigdje. U Europi postoje malo drugačiji standardi i mi ih ne pratimo. Klubovi koji pumpaju momčadi s inozemnim igračima nisu ni na pristojnoj razini. Rezultati sve govore - rekao je Vitalij Milonov pa objasnio zašto ruski klubovi nisu konkurentni.

RUSKI MEDIJI: 'Aktivniji su bili gledatelji na kauču nego naši igrači! Dinamo je bolji od svih ruskih momčadi'

- Sve se brže igra, tehnologije se razvijaju, a mi smo se zaustavili na mjestu i ne mrdamo. Bijesan sam zbog svih ovih pompoznih plakata koji vise po gradu. Na primjer, u Sankt-Peterburgu Zenitovi igrači u društvu lavova. Sve je u redu, naravno, to je reklama, ali ne budite jaki na plakatima, nego na terenu. Previše je pompozan odnos prema našim nogometašima. Previše ih se uzdiže, a to ih očito sprječava da shvate što im je pravi posao - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 93

  • Deni Donic 20.02.2021.

    hahaha..ako tako mislis onda se rokni,da je Dinamo pobjedio tako mocne ruse..u Zg budete dobili vece porciju

  • Vranovčanin 20.02.2021.

    Pa mislim da takvu vrstu političara uopće ne treba stavljati u medije. Njegova priča potvrđuje njegove političke stavove, a ovo je sportska stranica. Politiku maknite iz sporta. Da je politika uspjela danas bi se Dinamo zvao Hrvatska (Croatia). To bi bilo nadrealno, a to je politika.

  • Brontosaur 20.02.2021.

    Sve se više nogomet u Europi svodi na 6-7 momčadi koje su kupile naj igrače Svijeta i te uglavnom igraju dobar nogomet! Ostali se mogu slikati da će više nešto osvojiti!!!Mogu igrati do 16 ili 8 ali tu otpadaju jer su mjesta rezervirana za one naj bolje!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare