Obavijesti

Sport

Komentari 501

Petko zaledio Ruse! Dinamovci na koračić od osmine finala EL

Petko zaledio Ruse! Dinamovci na koračić od osmine finala EL
9

Dinamo je došao do na korak od osmine finala EL! 'Modri' su u prvom susretu 1/16 finala pobijedili Krasnodar 3-2. Petković je u izvanrednoj partiji zabio dva gola, a jedan je djelo Atiemwena

Bilo je minus osam tijekom utakmice, možda su igrači Krasnodara naviknuli na oštru rusku hladnoću, ali oni su na kraju ti koji su se smrznuli. Razlog? Nevjerojatni Bruno Petković koji je i na ruskom minusu besplatno dijelio lekcije iz plesa.

Pokretanje videa...

Dinamo u Krasnodaru 03:09

Dinamo je pobijedio Krasnodar 3-2 u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige i došao na koračić od osmine finala. Bio je to susret s pregršt prilika, a Dinamo je taj koji je cijelo vrijeme vodio i na kraju zasluženo slavio. Maestralan je bio Bruno Petković koji je zabio dva gola, oduševio uoči trećeg gola kada je lažnjacima i driblinzima uništio dvojicu igrača Krasnodara, a još je uz to osvojio brojne zračne duele i ničije lopte. Ma partija života!

"Modri" su poveli u 15. minuti golom Brune Petkovića koji se najbolje snašao pogodivši glavom ispred domaćeg vratara. Bio je to početak iz snova za hrvatskog prvaka koji je dominirao, držao posjed lopte i imao vodstvo.

Nažalost, domaćin je izjednačio u 28. minuti nakon "poklon gola" Dinamove obrane. Na jednu ubačenu loptu loše je reagirao Gvardiol i glavom "asistirao" Bergu koji je zakucao pod prečku pored nemoćnog Livakovića.

Europa League - Round of 32 First Leg - Krasnodar v Dinamo Zagreb

Hrvatski prvak je u 54. minuti stigao do nove prednosti. Oršić je ubacio iz kornera, Gorodov otišao u prazno, a Petković zabio svoj drugi gol na utakmici za novo vodstvo.

Dinamo je nakon toga neshvatljivo pao i krenuo s greškama u obrani, na trenutke je ta obrana izgledala i kaotično, ali na njegovu sreću, Rusi to nisu iskoristili. Prvo je Livaković maestralno skinuo Smolnikovu, Wanderson je promašio cijeli gol s dva metra, a Berg je zabio iz zaleđa.

No sve te silne prilike su se isplatile domaćinima. Sjajni Berg je dobio loptu na lijevoj strani, prošao Lauritsena i napravio pravi nered pa poslao loptu u srce peterca gdje je bio Claesson koji je mirno zabio za 2-2.

Europa League - Round of 32 First Leg - Krasnodar v GNK Dinamo Zagreb

Postojao je strah od Dinamova pada nakon novog primljenog gola, ali večeras nema brige kada je tu Petko. Dobio je u 75. minuti loptu na lijevoj strani šesnaesterca, jednog protivnika izbacio lažnjakom, drugog zarolao i prošao pa dodao Ivanušecu koji je samo proslijedio za Atiemwena.

Nigerijac nije imao težak posao, lagano je s desne strane zabio za 3-2 i veliku pobjedu. Nedugo prije toga ušao je u igru umjesto Majera, a pokazao se kao džoker Zorana Mamića jer je već zabio i u pobjedi nad Wolfsbergerom kada je ušao u igru i zabio jedini gol. 

Dinamo ima veliki kapital, ali naravno da ništa još nije gotovo. Rusi su pokazali koliko su opasni i da mogu iskoristit i najmanje pogreške, a tko će proći dalje, saznat ćemo za tjedan dana kada je na programu uzvrat na Maksimiru.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europska liga, šesnaestina finala, prva utakmica 18:55 , Krasnodar
Krasnodar
Berg 28', Claesson 70'
2 : 3
Dinamo
Petković 13', 54', Atiemwen 75'
Sortiranje događaja
90+4'

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Dinamo je došao do ogromne pobjede i koračić je od osmine finala. Modri su pobijedili Krasnodar 3-2 golovima Brune Petkovića i Atiemwena.

Hrvatski prvak je vodio 1-0 i 2-1, Rusi su se svaki put vraćali, ali nakon posljednjeg gola nisu uspjeli.

Bila je to Petkovićeva partija za pamćenje. Osim što je zabio dva gola, osvojio je brojne ničije lopte i zračne duele, a posebno je oduševio nakon onih driblinga uoči trećeg gola. Majstorstvo Dinamova majstora za veliki kapital uoči uzvrata na Maksimiru.

 

88'

Velika gužva ispred Dinamova gola. Rusi su pritisnuli, pokušavaju malo i na neke druge načine doći do gola pa padaju sami od sebe u kaznenom prostoru, ali zasad 'modri' i dalje drže veliko vodstvo.

83'

Dinamo se povukao nakon trećeg gola. Ogromna je to zaliha uoči uzvrata u Zagrebu pa nema više potrebe za rizikom. Krasnodar je preuzeo inicijativu i skroz se preselio na polovicu hrvatskog prvaka...

80'

Izašao je u međuvremenu iz igre asistent za treći gol Luka Ivanušec kojeg je zamijenio Franjić.

79'

Ovo što radi Petković Rusima... To se jednostavno ne može naučiti, s tim morate biti rođeni. Istinska nogometna romantika u nogama Dinamova napadača koji se kroz cijeli susret proigrava s igračima Krasnodara. Nesavladiv je u zračnim duelima, nemoguće mu je uzeti loptu kad ju primi leđima i zagradi. Uz to im je zabio dva gola pa sada i nakon maestralnih driblinga zaslužan za novo vodstvo hrvatskog prvaka.

Komentari 501