To je to što me zanima!

Nema se, može se: 'Medvjedi i bez love vodeća momčad lige

Medveščak je pobjedom protiv Znojma drugi put izbio na vodeće mjesto na ljestvici EBEL-a, a novca nikad nije bilo manje. Sve je manje onih koji žele uložiti u sport
Vidi originalni članak

Medveščakov predsjednik Damir Gojanović ove sezone prvi put je osjetio kako je biti na čelu vodećega kluba EBEL-a, a kasica je potpuno prazna. Sve je manje onih koji ulažu u sport.

Osim rezultatskog iskoraka ove sezone napravili su i organizacijski. Već tradicionalni Arena Ice Fever ove sezone igrat će se u dva dijela. Uspjeli su zalediti pulsku Arenu na 20 stupnjeva i unatoč vremenskim neprilikama odigrali hokejsku utakmicu u povijesnoj građevini, prvi put u povijesti.

- Teška je gospodarska situacija i kod nas i u svijetu, građani imaju sve manje novca. Ono što prikupimo imamo i radimo u tim okvirima. Realno, radimo preuspješno za ono što imamo u odnosu na austrijske klubove - rekao je predsjednik Damir Gojanović.

Nažalost, novi sponzori nisu se javili, a sve je manje postojećih. Oni preostali sve teže podnose svoje ugovorne obveze. To je razlog zbog kojega kasne plaće, ali bez obzira na sve “medvjedi” bi mogli u doigravanje ući kao vodeći klub u ligi. 

- Ne mogu predvidjeti da će prvo mjesto privući privatne tvrtke koje bi ulagale opet u sport, ali sigurno je kako Medveščak ima i kako je već kroz suradnju s brojnim partnerima dokazao svoj marketinški, medijski ali i sportski potencijal - rekao nam je alfa i omega 'medvjeda' i objasnio koliko je teško naći generalnog sponzora za događaje kao što su Arena Ice Fever u Zagrebu i Puli:

- Sve ovisi o onome što nudite. Pan je naš partner u Areni od prve godine.

Financijski, klub nije bio u težoj situaciji otkad igra u EBEL-u, a to su, izgleda, osjetili i čelni ljudi Zagrebačkog sportskog saveza, pa su se ove sezone Medveščaku “smilovali” sa 150.000 kuna više na godinu, ali gradski novac dosad su ionako trošili na održavanje Ledene dvorane.

- Taj novac koristimo isključivo da bismo platili dvorane u kojima igramo utakmice i financirali organizaciju istih. Zadovoljan sam s onim što smo dobili, mi radimo s onim što prikupimo i sve dok nas sponzori i navijači, koji kupuju ulaznice i dolaze na utakmice podržavaju, mi ćemo voditi ovaj klub.

Razlika između Austrije i Hrvatske nije bajna pa tako mogućnost da neke austrijske tvrtke postanu Medveščakov sponzor, i nije baš najizglednija.

- Austrijske klubove financira savez kroz svoje sponzore i sami klubovi kroz svoje sponzore. No nije niti u Austriji situacija više idealna kao nekad iako su njihovi klupski budžeti puno iznad našeg. 

Kraj godine “medo” bi mogao dočekati u financijskome minusu, ali s nekoliko bodova viška na ljestvici.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • WOMANIZER 23.12.2012.

    pa kad krizu ko medvjedi! <3

  • titulus 23.12.2012.

    A jeste jadni, ne možete naći u rezultatu i igri medveščaka greške, pa rovarite po financijama - odskočite već jednom i pratite nogomet, tamo ima financijskih sranja koliko hoćete - od ne plačanja poreza, igrača i ostalog - prava močvara!!!!

  • sakyosijek 23.12.2012.

    Nadam se da su to samo dezinformacije!Ali od igubljenog meca protiv Olimpije pa do 11-2,u nas se stalno spominju prodane utakmice zbog manjka financijskih sredstava!Daj da su to samo rekla kazala

Komentiraj...
Vidi sve komentare