Obavijesti

Sport

Komentari 29

Nema se, može se: 'Medvjedi i bez love vodeća momčad lige

Nema se, može se: 'Medvjedi i bez love vodeća momčad lige
1

Medveščak je pobjedom protiv Znojma drugi put izbio na vodeće mjesto na ljestvici EBEL-a, a novca nikad nije bilo manje. Sve je manje onih koji žele uložiti u sport

VIDEO

Medveščakov predsjednik Damir Gojanović ove sezone prvi put je osjetio kako je biti na čelu vodećega kluba EBEL-a, a kasica je potpuno prazna. Sve je manje onih koji ulažu u sport.

Osim rezultatskog iskoraka ove sezone napravili su i organizacijski. Već tradicionalni Arena Ice Fever ove sezone igrat će se u dva dijela. Uspjeli su zalediti pulsku Arenu na 20 stupnjeva i unatoč vremenskim neprilikama odigrali hokejsku utakmicu u povijesnoj građevini, prvi put u povijesti.

- Teška je gospodarska situacija i kod nas i u svijetu, građani imaju sve manje novca. Ono što prikupimo imamo i radimo u tim okvirima. Realno, radimo preuspješno za ono što imamo u odnosu na austrijske klubove - rekao je predsjednik Damir Gojanović.

Nažalost, novi sponzori nisu se javili, a sve je manje postojećih. Oni preostali sve teže podnose svoje ugovorne obveze. To je razlog zbog kojega kasne plaće, ali bez obzira na sve “medvjedi” bi mogli u doigravanje ući kao vodeći klub u ligi. 

- Ne mogu predvidjeti da će prvo mjesto privući privatne tvrtke koje bi ulagale opet u sport, ali sigurno je kako Medveščak ima i kako je već kroz suradnju s brojnim partnerima dokazao svoj marketinški, medijski ali i sportski potencijal - rekao nam je alfa i omega 'medvjeda' i objasnio koliko je teško naći generalnog sponzora za događaje kao što su Arena Ice Fever u Zagrebu i Puli:

- Sve ovisi o onome što nudite. Pan je naš partner u Areni od prve godine.

Financijski, klub nije bio u težoj situaciji otkad igra u EBEL-u, a to su, izgleda, osjetili i čelni ljudi Zagrebačkog sportskog saveza, pa su se ove sezone Medveščaku “smilovali” sa 150.000 kuna više na godinu, ali gradski novac dosad su ionako trošili na održavanje Ledene dvorane.

- Taj novac koristimo isključivo da bismo platili dvorane u kojima igramo utakmice i financirali organizaciju istih. Zadovoljan sam s onim što smo dobili, mi radimo s onim što prikupimo i sve dok nas sponzori i navijači, koji kupuju ulaznice i dolaze na utakmice podržavaju, mi ćemo voditi ovaj klub.

Razlika između Austrije i Hrvatske nije bajna pa tako mogućnost da neke austrijske tvrtke postanu Medveščakov sponzor, i nije baš najizglednija.

- Austrijske klubove financira savez kroz svoje sponzore i sami klubovi kroz svoje sponzore. No nije niti u Austriji situacija više idealna kao nekad iako su njihovi klupski budžeti puno iznad našeg. 

Kraj godine “medo” bi mogao dočekati u financijskome minusu, ali s nekoliko bodova viška na ljestvici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše