To je to što me zanima!

Kakva dominacija! Nepobjediva braća Sinković osvojila zlato!

Hrvatska ima novo olimpijsko zlato. Nije tajna da smo ovo očekivali, no braća Sinković opet su nas oduševila prvim hrvatskim veslačkim olimpijskim zlatom u povijesti
Vidi originalni članak

Hrvatska ima novu olimpijsku medalju. Druga medalja u Rio de Janeiru i drugo zlato, no prvo hrvatsko veslačko zlato u povijesti. Neponovljiva braća Martin i Valent Sinković olimpijski su prvaci!

Čudesnoj braći ovo je 29. pobjeda u nizu otkako su 2014. iz četverca preselili u dvojac na pariće. Nitko ih nikada još nije pobijedio, a kruna karijere svakako je utrka u Rio de Janeiru. Više i bolje od zlata na Olimpijskim igrama ne može. Svoje savršenstvo su potvrdili na pravom mjestu i na pravi način.

Litavci ih pritisnuli kao nitko nikada

No ovoga puta, kako to i priliči OI-ju, bili su na iskušenju kao nikad prije. Ne bi to bila klasična hrvatska sportska priča da nas Sinkovići nisu u neizvjesnosti držali do posljednjih metara. Pritisnuo ih je litavski čamac s Ritterom i Griskonisom od samog početka. Nakon 500 metara braća su bila u vodstvu s nešto manje od sekunde prednosti. Na pola staze Litavci su smanjili prednost na samo 0,23 sekunde i pojačali tempo. U zadnju dionicu utrke Litavci su čak i preuzeli vodstvo, a to je nešto na što Sinkovići nisu naviknuti.

Nema straha, Sinkovići imaju 'turbo'

I taman kada smo počeli strahovati da će ostati bez suđenog im zlata, oni su nam pokazali od čega su napravljeni pravi šampioni. Uključili su turbo i u zadnjih 500 metara Litavce ostavili 1,11 sekundi iza sebe. Šampionski.

Favoriti kao nitko na Igrama

Koeficijent na braću prije utrke bio je najmanji na Olimpijskim igrama u svim sportovima. Samo 1,08 govorilo je koliki su Sinkovići favoriti. I to kao da je malo utjecalo na psihu fantastične braće. U finalu su ih dobro iskušali Litavci, no Hrvati su jasno pokazali tko je tu gazda i opravdali povjerenje kladionica, navijača, trenera i kolega.

Čudesno, savršeno, nevjerojatno... Teško je naći prave riječi za nepobjedivu braću osim - hvala!

TIJEK UTRKE: FINALE IGARA U DVOJCU NA PARIĆE

>>> KRAJ! SINKOVIĆI SU OLIMPIJSKI PRVACI!!!

>>> Nakon 1500 metara Litavci prelaze u vodstvo ua 0,66 sekunde.

>>> Nakon 1000 metara Litavci su još smanjili zaostatak, sada su na 0,23 sekunde.

>>> Počela je utrka. Nakon prvih 500 metara braća su prva s nešto manje od sekunde prednosti ispred Litavaca.

>>> Za koji trenutak počinje finale, utrka koja bi nam mogla donijeti medalju.

>>> Braća Sinković veslat će u trećoj stazi, u četvrtoj su Litavci, a u drugoj Norvežani, glavni konkurenti u borbi za medalje.

>>> Veslački Dream Team, braća Martin i Valent Sinković danas bi hrvatskom sportu mogla donijeti novu olimpijsku medalju. Dapače, Sinkovići su toliki favoriti u finalu koje počinje u 16.24 da bi sve osim zlata bilo iznenađenje.

Idi na 24sata

Komentari 189

  • Safet Pašić 12.08.2016.

    sad su odjednom ponos hrvatske, kad im treba financijski pomoći onda novce dajete rukometašima i nogometašima . sram vas bilo kao komuniste i kao ljude.

  • AnteG 12.08.2016.

    bravo momci svaka čast! HEROJI! Za svoj DOM ste poginuli! Poginuli ste za Hrvatsku! svaka vam čast!

  • šteta 11.08.2016.

    Čestitke,bili su na vrhunskoj razini,kad je zagustilo povećali su broj zsveslaja na 40 i zasluženo osvojili zlato,drago mi je i zbog litve te norveške

Komentiraj...
Vidi sve komentare