To je to što me zanima!

Neporaženi Amerikanac pošao Alijevim stopama. Prešao je na islam i uzeo muslimansko ime

Gervonta Davis u 2024. godinu ulazi kao Abdul Wahid. Mnogi su poznati sportaši ranije napravili istu stvar
Vidi originalni članak

Gervonta Davis (29) rođen je u kršćanskoj obitelji u Baltimoreu, ali pošao je stopama Muhammada Alija i prešao na islam. Također, nedavno je promijenio i ime. U novu, 2024. godinu ulazi kao Abdul Wahid, što u prijevodu s arapskog znači "Sluga Njegov".

Prešao na islam i promijenio ime u Abdul Wahid

Neporaženi američki boksač koji je nerijetko punio naslovnice medija kontroverznim ponašanjem tako je napravio ogroman korak u vjerskoj preobrazbi. Muslimanska zajednica pozdravila je njegov potez, a javio se legendarni Habib Nurmagomedov.

"Neka ti Alah olakša život i neka te drži na pravom putu. Dobrodošao u islam, brate", napisao je bivši neporaženi UFC-ov prvak.

HRVAT GA PROZVAO Američki boksač prijeti našem Hrgoviću: Filipe, pazi što želiš! SAMOUVJERENI FILIP Hrgović: Iduće godine postajem prvak, to je to! Kritičari pričaju gluposti, pojma nemaju o boksu

Koji su sportaši prešli na islam?

Osim legendarnog Muhammeda Alija, poznato je da je Mike Tyson prešao na islam, no za razliku od Cassiusa Claya (Muhammad Ali) i Gervonte Davisa (Abdul Wahid), "Iron Mike" nije uzeo muslimansko ime.

Mnogi su poznati sportaši ranije napravili istu stvar, a jedan od najpoznatijih je legenda NBA-a Kareem Abdul-Jabbar koji je rođen kao Ferdinand Lewis Alcindor Jr.

OTKRIO KAKO JE BILO U RIJADU Hrgovićev trener ekskluzivno za 24sata: Ma i kuću bih stavio na Filipa protiv Anthonyja Joshue

Gervonta Davis, odnosno Abdul Wahid, zadnji je put bio u ringu u travnju ove godine kad je pobijedio najvećeg konkurenta Ryana Garciju, a zasad nema ugovorenu novu borbu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • listovača 31.12.2023.

    Ali je bio sve samo ne musliman, barem ne po ponašanju i odnosu prema šerijatu. Tako će i ovaj. Vjerojatno je bogato nagrađen za muslimanstvo. Slično kao i naši celebosi i ostarjeli sportaši i propali pjevači.

  • m.a.x. 31.12.2023.

    izroda uvijek bilo i biti ce, nebi se nikada odrekao dragog boga da bi postao arapska sluga ...

  • ping-pong 30.12.2023.

    Čovjek je prešao na Islam, pa? Vjera nije glavna stvar u životu. Nije bitno u šta vjeruje, nego kakva je osoba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare