To je to što me zanima!

Neporaženi Garcia boksat će za pojas u 4. različitoj kategoriji

Garcia će boksati noćas sa subote na nedjelju, a njegov meč trebao bi biti na rasporedu negdje oko 4.30 sati. Do sada je držao titule u perolakoj, super perolakoj i lakoj kategoriji, a želi pojas u barem šest kategorija
Vidi originalni članak

Mikey Garcia jedan je od najboljih boksača današnjice. Tehnički je vrlo potkovan, ima viziju i zna kako taktički odraditi meč do kraja te je uz Lomačenka i Crawforda sigurno u top pet najboljih bez obzira na kategoriju.

Večeras ispred njega u San Antoniju stajat će Sergej Lipinec, IBF-ov prvak u poluvelteru. Iako je izazivač, Garcia (37-0-0, 30KO) je ovdje veliki favorit i Lipinec (13-0-0, 10KO), uz pristojan otpor, ne bi trebao predstavljati problem za Amerikanca koji želi ovu titulu.

POGLEDAJTE VIDEO: Garcia i Lipinec odradili vaganje

Garcia drži WBC pojas u lakoj, a do sada bio je prvak u perolakoj i super perolakoj te hvata dobar zalet prema velteru i super velteru. Govori da želi najbolje i najveće mečeve te da želi ostaviti traga u više kategorija. Ovo je pravi put, ali po njega možda i sigurniji

Iako je bilo je govora o supermeču protiv Lomačenka ove godine, Garcia je ipak odlučio počistiti više kategorije, a tu negdje čeka ga i Terry Flanagan (33-0-0, 13KO), WBO prvak lake koji u travnju boksa za WBO u poluvelteru. I ako bude uspješan, Mikey Garcia sljedeća je meta. 

Za Garciju bolje i Flanagan nego nenadmašni Lomačenko iako bi meč s Ukrajincem bio prava stvar za sport. Ne događa se često da se dva ponajbolja odmjere u pravo vrijeme i u najboljim godinama, a Garcia - Lomačenko bio bio upravo takav meč - vrhunski.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 11.03.2018.

    moze jedna corona?

  • mafaka 11.03.2018.

    Ocu ja napisat clanak o Barceloni?

Komentiraj...
Vidi sve komentare