To je to što me zanima!

Neporaženi Rus Povjetkin (34) jedini može pobijediti Klička?

Razlog zašto cijeli svijet nestrpljivo iščekuje nastup 34-godišnjeg Rusa je činjenica da Povjetkin u svojoj, iako kraćoj, profesionalnoj karijeri nikada nije iskusio poraz
Vidi originalni članak

Vladimira Klička danas u Moskvi očekuje meč s čovjekom koji mu je najveća prijetnja u posljednjih nekoliko godina. On je Aleksandar Povjetkin, dosad najozbiljniji izazivač svjetskog boksačkog prvaka. 

Iako se već godinama za svakog novog protivnika Vladimira govori da bi "mogao biti taj koji će ga srušiti", niti jedan to dosad nije uspio. Razlog zašto cijeli svijet nestrpljivo iščekuje nastup 34-godišnjeg Rusa je činjenica da Povjetkin u svojoj, iako kraćoj, profesionalnoj karijeri nikada nije iskusio poraz. Iz svih 26 borbi izašao je kao pobjednik. 

Ovaj trenutačno najbolji boksač poznate ruske škole, u profesionalce je prešao nakon briljantne amaterske karijere, tijekom koje je bio europski i svjetski prvak te osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine.

S druge strane, 37-godišnji Kličko već godinama je najbolji svjetski boksač u teškoj kategoriji. Uvjerljivim svjetskim prvakom drže ga četiri najuglednije boksačke organizacije: WBA, IBF, WBO i IBO. Kličko je do sada imao 63 profesionalne borbe, a pobijedio je 60 puta, od čega čak 51 put nokautom. Ukrajinac je svjetski prvak od rujna 2005., a dulje od njega "u komadu" je naslov držao samo Joe Louis

Nagradni fond meča iznosi nevjerojatnih 23,3 milijuna dolara, od kojih će Kličku pripasti 17,5 milijuna, a Povjetkinu ostatak. I sam Kličko svjestan je da će subota u Moskvi biti napeta, no unatoč silnim pohvalama koje je uputio Rusu, ima jasan cilj: 

- Namjera mi je pobijediti - nokautom.

Ruska produkcija meča u dvorani u Moskvi trebala bi pružiti spektakl na svjetskoj razini. 

Može li Povjetkin, sjajan neporaženi tehničar i čovjek koji se ne boji otvorene razmjene udaraca, pružiti dostojan otpor svjetskom prvaku Kličku – provjerite u izravnom prijenosu na Novoj TV danas u 21.15 sati.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • lubenica1 05.10.2013.

    ovaj kličko je tako prljav boksač,uvijek na istu foru pobjedi sa tim vješanjem na protivnika i izmori ga

  • mata47 05.10.2013.

    bice dobar mec, iako ce klicko pobijedit, navijat cu za povjetkina jer bi volio napokon da netko ove baci sa trona i da boks opet bude zanimljiv kao nekada, jos uz povjetkina koji bi mogli parirati klicku bi dodao hucka i mozda furya...

  • robben1 05.10.2013.

    pokvariom mi se televizor jer mi moze neko poslat link di se moze gledat mec prek neta? hvala..

Komentiraj...
Vidi sve komentare