To je to što me zanima!

Nepoznato o Ancelottiju: Pod nož sam išao 15 puta, mijenjam žarulje, a u Juveu su me mrzili

Majka nije htjela da odem iz Parme, treninzi su mi bili fizički masakr, a prije sam puno pušio i zato sad žvačem žvakaće gume, kazao je trener Real Madrida
Vidi originalni članak

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti (62) večeras kreće u lov na peti finale Lige prvaka protiv Manchester Cityja. U prethodna četiri, osvojio je tri naslova (dva s Milanom iz 2003. i 2007. te jedan s Realom iz 2014.). Tim povodom Marca je izvukla zanimljivosti iz njegova života.

Progovorio je o igračkoj karijeri koju je započeo u Parmi 1976., a završio u Milanu 1992. U međuvremenu je igrao i u Romi osam godina. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Treninzi su bili fizički masakr. U operacijskoj sali bio sam 15-ak puta. Sada igrači više vode računa o sebi. Ako ste ozbiljan i skroman profesionalac, možete igrati do 40. godine. 

Opisao je i svoje školovanje.

- Završio sam elektriku, pa ako treba promijeniti žarulju, tu sam. Završio sam to kad sam bio kapetan Rome 1987. godine.

I u igračkoj karijeri se naosvajao trofeja (tri talijanske lige i četiri kupa s Milanom i Romom te dvije bronce s reprezentacijom na Euru 1988. i SP-u 1990.), ali nije uspio izbjeći teže ozljede.

- Imao sam dvije teške ozljede koljena 1981. i 1983. O tome i danas ponekad razmišljam, ali ne boli me - rekao je Ancelotti.

VESELO DRUŠTVO Ancelotti zvao legende Reala na večeru, među njima i zaručnik poznate hrvatske voditeljice

Govorio je i o prelasku u Parmu.

- Moja majka nije htjela da odem. Nije marila za nogomet. U Parmi sam puno naučio o disciplini. Kad bih se s vremenom vratio kući, bilo mi je teško ponovno se vratiti u klub. - objasnio je.

Dodao je i o tome kako se osjećao dok je trenirao Juventus od 1999. do 2001.

- Navijači su me mrzili zbog moje prošlosti u Milanu i Rimu. Katkada sam morao izaći zaštićen nakon treninga. Bio sam dobar u klubu. Mislim da je Juventusova afera i izbacivanje iz lige 2006. bila dobra za talijanski nogomet.

Spomenuo je i uživanje u pušenju.

- Prije sam volio pušiti, a sad uživam u električnim cigaretama. Prije sam puno pušio. Tome služe žvakaće gume.

Otkrio je i što misli raditi u mirovini.

- Ima puno stvari za napraviti. Uživao sam u svim fazama života. Mislim da ću i ja uživati ​​kada prestanem trenirati.  Bit ću navijač Madrida, Milana i momčadi koje će moj sin trenirati - izjavio je trener Reala.

SUDAR VELIKANA Modrić lovi 11. hrvatski finale u nizu: Evo gdje gledati Real - City

Jedini finale Lige prvaka koji je izgubio bio je 2005. kada je njegov Milan prokockao prednost 3-0 protiv Liverpoola te poslije 3-3 nakon produžetaka izgubio u lutriji jedanaesteraca. Taj finale smatraju jednim od najvećih preokreta u povijesti nogometa. 

Sve mu se vratilo devet godina kasnije kada je u madridskom finalu Sergio Ramos u zadnjim minutama protiv Atletica izjednačio na 1-1, a u produžecima su Marcelo, Bale i Ronaldo sve okrenuli u Realovu korist. Ove sezone osvajanjem španjolske lige s Realom postao je prvi trener u povijesti koji je osvojio barem jedan ligaški naslov u svakoj od liga "petice".

REKORDER Ancelotti ispisao povijest: Prvi kojem je ovo pošlo za rukom

POGLEDAJTE VIDEO: URSA I GABUDIZATOR NAPRAVILI DERNEK

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 05.05.2022.

    I ja bih mogao biti najbolji trener da mi suci pomazu a tata Perez sve placa

  • Mali mis u bunaru 04.05.2022.

    Navijam za City nevolim real zbog modrića

  • Real Madrid 04.05.2022.

    Možda nije nogometni inovator kao Guardiola ili Klopp, ali jedan od najvećih trenera u povijesti nogometa. Pravi gospodin, ima sjajne rezultate i volio bih kada bi uzeo četvrtu ligu prvaka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare