Obavijesti

Sport

Komentari 10

Ancelotti ispisao povijest: Prvi kojem je ovo pošlo za rukom

Ancelotti ispisao povijest: Prvi kojem je ovo pošlo za rukom

Postao je prvi trener u povijesti koji je osvojio prvenstvo u svim ligama petice! Pošlo mu je to za rukom u Milanu, Chelseaju, PSG-u, Bayernu i sada Realu.

VIDEO

Na kraju prošle sezone, mjesta u vitrini koja su bila namijenjena za nove trofeje, bila su puna paučine. Bila je to još jedna razočaravajuća godina za Real Madrid u kojoj mu je gradski rival Atletico preoteo titulu prvaka Španjolske ispred nosa. Zidane se zasitio svega i povukao na kraju sezone, a šef Reala Florentino Perez hvatao se za glavu i razmišljao što dalje. Sezona bez trofeja uzdrmala je temelje. Nešto je trebalo promijeniti. 

Pokretanje videa...

Santiago Bernabeu 00:53

Trebala mu je iskusna ruka na klupi, čovjek koji ima mentalitet pobjednika i autoritet, trener koji zna kako osvajati trofeje. Jednom riječju, znalac i gospodin kojeg će svi poštovati. Nije morao puno razmišljati. Uzeo je mobitel i nazvao čovjeka kojeg se bešćutno riješio prije sedam godina. Njegovo ime je Carlo Ancelotti (62). I bila je to prekretnica koja je vratila Real na staze slave.

Madrid: Luka Modrić sa suigračima slavio do šest ujutro

Kraljevski klub je u 34. kolu pobijedio Espanyol 4-0 i četiri kola prije kraja osigurao naslov prvaka Španjolske, treći u posljednjih deset godina! Real je preuzeo prvo mjesto od samog početka i nije ga ispuštao. Bila je to dominacija, a uz izostanak pravog konkurenta, prvak nije bio upitan.

Karim Benzema, Luka Modrić, Toni Kroos, Vinicius glavne su perjanice Reala, ali ništa ne bi bilo bez legendarnog Carla Ancelottija koji je pronašao pobjedničku formulu i vratio španjolskog velikana na vrh za 35. titulu u prvenstvu. 

London: Premierliga, Chelsea - Wigan Athletic

Veliki Don Carlo dobio je još jednu rubriku u povijesnim knjigama nogometa i ako je to uopće bilo upitno, dokazao se kao jedan od najuspješnijih trenera u povijesti. Postao je prvi trener u povijesti koji je osvojio prvenstvo u svim ligama Petice! Pošlo mu je to za rukom u Milanu, Chelseaju, PSG-u, Bayernu i sada Realu.

Ovo mu je ujedno i 21. trofej u karijeri. Sa svakim klubom osvojio je po jedno prvenstvo, ima dvije Lige prvaka s Milanom i jednu s Realom, Kupove s Chelseajem i kraljevskim klubom te različite Superkupove. 

I ne samo to. S trenerskim magom Real u srijedu lovi finale Lige prvaka. Čeka ih uzvratni susret polufinala protiv Cityja koji donosi prednost od 4-3 iz prve utakmice.

Champions League - Semi Final - First Leg - Manchester City v Real Madrid

Englezi su favoriti, ali Real je ove sezone rušio PSG i Chelsea. S nevjerojatnim Benzemom koji trpa iz utakmice u utakmicu, neuništivim Modrićem i znalcem kao što je Ancelotti, Španjolci se imaju čemu nadati. 

POGLEDAJTE VIDEO: ZVIJEZDE VRIŠTE S DARKOM STOŠIĆEM

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi