To je to što me zanima!

Neretljak: Korejci kod kuće i u gostima su različite momčadi

Mato Neretljak igrao je šest godina u Južnoj Koreji i tvrdi da današnji domaćini Hrvatske obećano ispune. Hrvatska je u Južnu Koreju došla bez pola momčadi
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija danas gostuje u Južnoj Koreji. Izabranici Igora Štimca, odnosno, ostaci ostataka reprezentacije koja je nastupila u Beogradu, zaputili su se na iscrpljujući put, na ogled s vrlo opasnom Južnom Korejom. Barem tako tvrdi Mato Neretljak, jedan od Hrvata koji je ostavio najdublji trag u njihovom nogometu.

- Korejci kakve poznamo sa velikih natjecanja i Korejci kod kuće, na domaćem terenu, pred svojom publikom, su dvije posve različite priče. Kod kuće su kao kamikaze, a kad se maknu sa svog kontinenta, nisu više tako agresivni - otkriva Neretljak i dodaje:

- Nemam potvrdu tko će nastupiti, ali njihovi najopasniji igrači su mladi Song Heung Min iz Leverkusena, Ji Dong Won iz Sunderlanda, Bo Kyung Kim iz Cardifa... Jako su opasni i mogu unijeti dosta nereda u našu obranu.

Uz igrače Koreje izabranicima Igora Štimca problem će predstavljati i umor od putovanja, kao i vremenska razlika.

- Ne bih se složio, ja sam sto puta letio i igrao za par dana, tko te pita... Život profesionalnog nogometaša je takav, moraš se prilagoditi. Neki će biti pospani, ali Bože moj, kad ih probije znoj na zagrijavanju, brzo će se razbuditi.

Mato nema informacije o tome hoće li zamjeriti Šukeru što nije doveo najbolju reprezentaciju, kao ni o eventualnoj uskrati isplate dogovorene naknade za nastup.

- Oni su iznimno korektan narod, sigurno će platiti sve što je dogovoreno. No ako ih prevare, to bi moglo imati posljedice za buduće odnose. Ne znam detalje, tako da se ne bih upustio u prognoze.  No ponavljam, iznimno su korektni i pošteni.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • DanijelSrpak 10.09.2013.

    nešto će se zaraditi, ali igraći će od toga najmanje dobiti

  • Turist_1 10.09.2013.

    Kakav dubok i inelektualan zakljucak velikog nogometnog talenta mate neretljaka ja cu riknut hahaha..........mogu vam ja davat komentare smislio bi nest bolje i pametnije..........

  • Zvecko_1 10.09.2013.

    Bice razvaljotka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare