To je to što me zanima!

Neshvatljivo: Zašto je kapetan Hajduka odabrao da se penali izvode ispod navijača Dinama?!

Sudac Pajač bacio je novčić, a Lovre Kalinić, kapetan Hajduka, morao je izabrati na koju stranu želi da se pucaju penali. Kalinić je rukom pokazao na sjeverni gol, iznad kojih je tisuće Dinamovih navijača. A mogao je na južni, gdje je bilo 2000 navijača Hajduka
Vidi originalni članak

Utakmica je bila gotova. Sudac Igor Pajač na centar je pozvao dva kapetana. Prvo se određivalo na koju će se stranu izvoditi penali. Novčić je bačen, a stranu je pogodio - Lovre Kalinić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U tom trenutku, vjerojatno su svi navijači Hajduka pomislili jedno: "Super, ako ništa, barem će se pucati ispod naših navijača". 

Kalinić je zastao na sekundu, pogledao prema klupi Hajduka, a onda odabrao sjever?!? Tribinu na kojoj su najžešći navijači Dinama i koji su ga zvižducima, dobacivanjem, uvredama ometali cijelo vrijeme. Umjesto da je odabrao južnu tribinu, gdje bi sve bilo potpuno obratno.

Ovakav slučaj vrlo se rijetko viđa na nogometnim terenima i šteta što nitko nije pitao Lovru Kalinića koji je bio razlog ovakve odluke. To je, primjerice, kao da se utakmica igra na Poljudu, pa kapetan Dinama, Arijan Ademi, umjesto na južni gol, gdje će imati koliku toliku podršku Bad Blue Boysa, odabere sjeverni gol, kako bi dodatno otežao Livakoviću.

Nakon takvog poteza, svakako bi Ademiju stiglo pitanje o razlozima takve odluke. Jer, nije isto braniti kada iza leđa imate tisuće vlastitih i tisuće protivničkih navijača, koji vam dobacuju najružnije stvari. I uz to, morate paziti da vam nešto ne doleti u glavu.

Lovre Kalinić nije objasnio svoju odluku, navodno, tako ide jedna priča, htjeli su dodatno zagorčati Dinamu i Superkup proslaviti pred njihovim navijačima, da bude slađe. 

Druga priča je da je u drugom poluvremenu, upravo na toj strani branio čudesno, spasio Hajduk da uopće dođe do penala, pa je htio ostati na strani na kojoj je bio posljednjih 45 minuta. I na kojoj mu je išlo sjajno.

Koliko je odluka da se puca ispod gola gdje su Dinamovi navijači odmogla Hajduku, nikad nećemo saznati. No voljeli bismo saznati zašto se kapetan Hajduka odlučio na ovaj nepopularan i vrlo rijedak potez. Zašto nije odabrao gol gdje su smješteni navijači Hajduka i gdje bi imao koliku, toliku pomoć u smislu da ne bi morao strahovati da mu iza leđe neće ništa doletjeti u glavu i da mu iza leđa nitko neće slati uvrede?

Inače, kad smo već kod Kalinića, još jedan zanimljiv podatak, možda vas pitanje zatekne negdje na sportskom kvizu. Remi u Superkupu bio je Kalinićev osmi susret protiv Dinama u kojem u 90 minuta nije primio gol, niti protiv jednog drugog kluba nema tako dobru statistiku.

S druge strane, protiv niti jednog kluba nije primio više golova. Protiv Dinama je primio čak 43 gola. Primjerice, drugi je na ljestvici Lokomotiva, protiv koje je primio 23, čak 20 manje od Dinama. Inače, Kalinić je protiv Dinama branio u 23 utakmice, što znači da u prosjeku prima malo manje od dva gola... 

Idi na 24sata

Komentari 127

  • Tishma 11.07.2022.

    ...da mu nešto ne doleti u glavu...???Novinaru,daj mi objasni,molim te,kad je to protivnicki golman nekaj dobio u glavu na Maksimiru????

  • Antitovar *_270 10.07.2022.

    Zato jer je mislil da budu pobjedili pa se budu nasladjivali,ali necete razbojnici,dvaput zaredom smo maznuli gayduka i uzeli dva trofeja !

  • Zagy91 10.07.2022.

    Htio je biti veliki baja…to je onaj “dalmatinski dišpet” koji je zapravo ništa drugo nego djetinjsti inat kojeg svi prerastu kad krenu u osnovnu školu, a ako ga ne prerastes onda rezultira ovime… ahahahhaha….DInamooooo samo naprijed!

Komentiraj...
Vidi sve komentare