To je to što me zanima!

Nesretni DelPo: Dominirao na travi, ali opet mora 'pod nož'

Argentinski tenisač u Queensu je pobijedio Shapovalova, ali koštalo ga je to nove ozljede. Od Kanađanina je bio bolji sa 7-5, 6-4, ali proklizavanje kod izlaska na volej u drugom setu koštalo ga je meniska
Vidi originalni članak

Podsjećao je na 'stare dane', ali jedan krivi pokret koštao ga je ove travnate sezone. Ružno je to izgledalo, ali DelPo se manirom pravog borca samo odšetao na osnovnu liniju s grčem na licu. Bilo je to kod vodstva 5-3 na servis Shapovalova, izgubio je taj gem i morao samo odservirati za meč što je i učinio. Trebao je u drugom kolu igrati protiv Feliciana Lopeza, ali morao je predati taj meč.

Španjolski veteran tako će igrati četvrtfinale Queensa protiv Miloša Raonića, dok će Juan Martin Del Potro na operaciju. Muku je mučio sa zapešćem, na travi je umjesto top spin backhanda većinom igrao slice, ali od terena ga je udaljila već mu poznata ozljeda kojoj se nije nadao. 

- Medicinske pretrage pokazale su kako je DelPo opet pretrpio puknuće u desnoj pateli. nakon dogovora s doktorima, odlučili smo kako će Juan ići na operaciju u sljedećih nekoliko dana. O lokaciji i datumu još ćete biti obaviješteni - napisali su iz Argentinčevog tima na Instagramu.

Za 30-godišnjeg Argentinca to je još jedan veliki korak unazad u karijeri koju su mu gotovo uništile ozljede. Unatoč mnogim problemima, prvenstveno sa zglobovima oba zapešća i sa desnim koljenom, te brojnim operacijama, Del Potro je uspio osvojiti 22 naslova i još 13 puta igrao u finalu, bio je pobjednik US Opena 2009. i finalist na istom turniru prošle godine, a osvajač je dva olimpijska odličja: srebrnog na Igrama 2016. u Rio de Janeiru te brončanog na OI 2012. u Londonu.

Travnata sezona tako je vjerojatno završila za trenutno 12. igrača ATP ljestvice te je teško za očekivati njegov nastup u All England Clubu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • hadred18 20.06.2019.

    Osvojio je i Davis Cup protiv nas 2016.godine.

  • aavent 20.06.2019.

    Realno da ga nisu ozljede unistile puno bi on blize bio velikoj trojici nego Murray

  • 20.06.2019.

    Nakon onog u Areni nije mi ga nimalo zao

Komentiraj...
Vidi sve komentare