To je to što me zanima!

Nestvaran gol Oršića: Direktno iz kornera - kao Baka Slišković! 'Otišla mi je malo previsoko...'

Hrvatski reprezentativac spasio je Dinamo blamaže i produžetaka protiv drugoligaša u Bijelom Brdu sjajnim golom za pobjedu izravno iz kornera u 71. minuti
Vidi originalni članak

Mučio se Dinamo u Bijelom Brdu, gubio nakon 35 minuta od drugoligaša BSK-a u osmini finala SuperSport Hrvatskoga nogometnog kupa, a spasio ga je Mislav Oršić (28) pobjedničkim golom za 3-2, majstorijom kakva se rijetko viđa u svijetu nogometa.

POGLEDAJTE VIDEO: Priča Mislava Oršića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatski reprezentativac namjestio je loptu u 71. minuti na korner, opalio desnom nogom, a lopta je u nevjerojatnoj paraboli prevarila domaćeg golmana Iliju Đilasa i odsjela u suprotnom kutu!

Nije se previše, doduše, veselio Oršić tom golu, vjerojatno svjestan da je Dinamo trebao pružiti više i riješiti pitanje pobjednika puno ranije i puno uvjerljivije.

- Ne znam što bih rekao na to. Na treningu smo uvježbavali centaršut na prvu stativu. Meni je malo otišla previsoko i dobro je završilo danas - nasmijao se Oršić.

POGLEDAJTE GOL:

- Fantastičan gol, rijetko se viđa. Kamo sreće da je pobjedonosni i da je nešto rijetko, da ga vidimo i ubuduće. Naravno, u mrežama protivnika - kazao je trener Dinama Damir Krznar.

Neodoljivo je ta majstorija podsjetila na onu legendarnog hajdukovca Bake Sliškovića u prvoj utakmici finala Kupa Jugoslavije protiv Crvene zvezde 1984.

Baka je tad, doduše, gađao prvi kut, golman Tomo Ivković zaplivao je i zakoprcao se u mreži skupa s loptom, a Oršić ju je smjestio direktno u mrežu. Kako god, gol je to koji će se vrtjeti po društvenim mrežama i koji dokazuje kakav top u nogama ima Oršić.

Mislav Oršić je u 156. nastupu za "modre" zabio 64. gol, a ima i 27 asistencija.

Više golova za "modre" od samostalnosti Hrvatske zabio je samo Alžirac Hilel Soudani (86 u 196 utakmica), a na diobi trećeg mjesta su Duje Čop (121 utakmica) i Sammir (263) s po 60 golova.

Idi na 24sata

Komentari 181

  • vedii888 28.10.2021.

    koji gol.Da bar tako pogodi u nekim važnijim utakmicama.

  • BROKRO 28.10.2021.

    Krznar je poput Jurcica,pojma o pojmu fali mi komentar

  • NevjerniVjernik 28.10.2021.

    Kada čitate članak o Hajduku, onda možete pročitati kako je taj klub eliminirao solidnog trećeligaša i kako im nije dao nikakve šanse, a kada pročitate članak o Dinamu, koji je pobijedio u Bijelom Brdu vodećeg kluba iz gruge lige, koji je ujedno bolji od trečine prvoligaša. onda se spominje blamaža. I tako godinama?

Komentiraj...
Vidi sve komentare