To je to što me zanima!

Nestvarni Erling Haaland zabio već peti 'hat-trick' ove sezone

Osamnaest utakmica, 26 golova, 15 u prvih 14 kola austrijskog prvenstva. Mladi Norvežanin ruši rekorde, a Bjeličinu Wolfsbergeru utrpao je već petu 'tripletu'. Cijena mu je samo 30 milijuna eura
Vidi originalni članak

Erling Braut Håland (19) mogao bi biti jedna od najvećih zvijezda idućega prijelaznog roka. Norveški nogometaš eksplodirao je ove sezone u Salzburgu, a u nedjelju je dodatno podebljao ionako impresivnu statistiku.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, Håland je na gostovanju kod Wolfsbergera, bivšeg kluba Nenada Bjelice, zabio sva tri gola u pobjedi 3-0. I to mu je bio, vjerovali ili ne, već peti hat-trick ove sezone!

U 18 nastupa ove sezone norveški je reprezentativac zabio 26 golova, a ima i šest asistencija. U austrijskom prvenstvu ima 15 golova i trenutačno je peti u poretku za Zlatnu kopačku, najboljeg strijelca europskih liga.

‘REDSI’ JEDVA, KIKS NAPOLIJA Norveško čudo ruši rekorde: 7. gol u prve četiri utakmice LP-a

Kako austrijska Bundesliga ima koeficijent 1,5, tih 15 golova donosi mu 22,5 boda, a ispred njega su Ilia Škurin iz Energetik Minska (17 golova u Bjelorusiji) s 25,5 bodova, Ciro Immobile iz Lazija (14 golova u Italiji) s 28 bodova, Erik Sorga iz Flore Tallinn (29 golova u Estoniji) s 29 bodova te Robert Lewandowski iz Bayerna (16 golova u Njemačkoj) s 32 boda.

Hålandova cijena prema Transfermarktu iznosi 30 milijuna eura, ugovor mu traje do lipnja 2023. i Salzburg će sigurno dobro naplatiti prodaju jednoga od najvećih talenata europskog nogometa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Space Burek 11.11.2019.

    Izgleda mi kao one-season wonder. Treba ga utopiti sto prije za sto vise.

  • NIKE 11.11.2019.

    Pa to je Austrijsko prvenstvo, konkurencija mu je slaba, a on je malo iznadprosječan. Takvi su se slučajevi dešavali i prije, to je samo odlična statistika.

  • 11.11.2019.

    Mogao bi u united, solskjaer daje prilike mladima, obojica su norvežani, imao bi sigurnu minutažu i dobru zaradu tako da me nebi čudilo a i cijena od 100 miljona koliko bi salzburg tražio je ništa za united!

Komentiraj...
Vidi sve komentare