To je to što me zanima!

Neto u Splitu: Dobar sam kao i '12. kada sam bio igrač godine

Prije četiri godine Neto je proglašen najboljim futsal igračem svijeta, a danas, kada je potpisao za Split, tvrdi da je jednako dobar kao i te 2012. godine
Vidi originalni članak

Zamislite da u Hajduk dođe Kaka. Eto, tako vam otprilike u futsal svijetu izgleda dolazak Brazilca Neta u Split Tommy, rekao je predsjednik splitskog kluba Ivo Zoković, na predstavljanju Brazilca koji je 2012. bio proglašen najboljim futsal igračem na svijetu.

Dovenir Domingues Neto osvojio je sve što se u futsalu može osvojiti. I SP, i Ligu prvaka, i Zlatnu loptu..., a sada je stigao u grad pod Marjanom pomoći Splićanima osvojiti prvenstvo Hrvatske.

- Ovo je prije par godina bilo nezamislivo, no uz puno napora i pomoć našeg generalnog sponzora, uspjeli smo u naumu da Neta dovedemo u Split. Nadamo se da će nam pomoći osvojiti duplu krunu - rekao je Zoković.

Neto je potpisao ugovor do kraja sezone, koji će se produžiti ako se Splićani plasiraju u Ligu prvaka. Nije tajna, za to je plaćen 20.000 eura, što je za hrvatski futsal ogroman novac.

- Dugo sam u futsalu, igrao sam puno puta protiv hrvatske reprezentacije i dobro poznajem nove suigrače. Sigurno da će mi dva Brazilca, Genario i Davi pomoći u prilagodbi, a tu je i Ivo Jukić, koji dobro govori portugalski - najavio je Brazilac i dodao:

- Prije četiri godine proglašen sam najboljim igračem na svijetu pa iako su mi 34 godine, još uvijek se osjećam jednako dobro kao tada. Neće mi trebati puno da uđem u formu, vjerujem da mogu pomoći momčadi u ostvarenju ciljeva.

Dolazak Neta dodatno je potaknuo euforiju u splitskom futsalu, razmišlja se o preseljenju u Spaladium arenu, u kojoj namjeravaju organizirati i završnicu kupa.

- Bilo bi to jako dobro za nas, put nas do kupa vodi preko Dinama, Uspinjače i Nacionala, a dobiti tri zagrebačke momčadi u tri dana na njihovom terenu, prilično je zahtjevan zadatak - kaže trener momčadi Split Tommy Mladen Perica – Štrla.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • NemojMeVrijeđati 14.03.2016.

    a gdje je bruto.??

  • Torcaast 14.03.2016.

    Veliko pojacanje i za Split i za ligu,nadrealno.Mozda ce se od Neta posto je Brazilac ocekivat neka atraktivnost,driblinzi i ostali potezi za publiku koje izvodi npr. Falcao,ali on nije takav igrac.On je igrac koji podize momcad na veci nivo svojom odgovornoscu i profesionalnoscu,puno radi za momcad i zbog toga je svakom klubu veliko pojacanje,pogotovo Splitu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare