To je to što me zanima!

Neuništivi kapetan: Postonjski posjetio suigrače nakon loma noge, bit će im i u svlačionici

Igor je bio na treningu, doći će na utakmicu sa Šibenikom u svlačionicu. Kako ga nadoknaditi? Teško. Igor je bio naš motor. Znate i sami kad vam izvade motor, da ne možete za pet dana samo „prešaltati“, rekao je trener Varaždina
Vidi originalni članak

Nogometašima Varaždina nakon susreta s tercetom najboljih hrvatskih ekipa slijedi utakmica protiv Šibenika u subotu od 18.30 u sklopu 6. kola SuperSport HNL.

U sastavu protiv Šibenika neće biti ozlijeđenih Karabatića, Posavca ni Herrere, kao ni kapetana Igora Postonjskog koji je slomio nogu u susretu protiv Osijeka.

- Igor je bio na treningu, doći će na utakmicu sa Šibenikom u svlačionicu. Kako ga nadoknaditi? Teško. Igor je bio naš motor. Znate i sami kad vam izvade motor, da ne možete za pet dana samo „prešaltati“ – rekao je trener Mario Kovačević koji vjeruje da će se kapetan oporaviti za drugi dio sezone.

-Nije klonuo. On je veliki borac, siguran sam da će se vratiti na proljeće - ističe Kovačević.

Njegova momčad u pet kola skupila je pet bodova, a posebno se ističu neriješeni rezultati s Dinamom (1:1) i Osijekom (2:2).

- Kad smo izgubili od Slavena, svi su rekli evo novog Dragovoljca, no u posljednje četiri utakmice izgledali smo jako dobro. Znam da svi pričaju da smo iznenađenje prvenstva, no ja bih više volio da se priča da smo konstanta – dodao je Kovačević koji protiv Šibenčana očekuju tvrdu utakmicu.

- Bit će kao i protiv Slavena. Šibenik je vrlo disciplinirana, tvrda ekipa koja igra u formaciji 3-4-2-1. Prijete iz kontra i moramo biti vrlo oprezni, naročito kod prekida. Ne smije nam se dogoditi da igrač ostaje sam u petercu i neometano zabija – ističe Kovačević.

Pitanje koje se nameće tko će biti kapetan Varaždina sad kad nema Postonjskog, a zamjenik Posavec neće biti u kadru zbog ozljede.

Traka bi mogla na ruku golmana Zelenike ili mladog veznjaka Lusavca.

- Vidjet ćemo još. Ovisi kako će igrači dogovoriti – rekao je Kovačević.

U kadru za susret sa Šibenčanima bit će Jozo Stanić koji se ustalio na desnom beku varaždinskog sastava.

- Prvu utakmicu protiv Slavena nije bilo dobro, no kasnije sam uhvatio ritam. Naravno, da ima još prostora za napredak, naročito u igri prema naprijed – rekao je Stanić koji je u Varaždinu na posudbi iz njemačkog Augsburga.

Zadnju sezonu, prije dolaska u Varaždin bio je na posudbi u trećeligašu Wehen Wiesbadenu.

- Stvarno mi je lijepo u Varaždinu. Što se tiče prve hrvatske lige, liga je mnogo zahtjevnija od njemačke treće lige, a ne zaostaje mnogo ni za Bundesligom. Kao što vidite kad igrač iz prve hrvatske stigne u Bundesligu brzo se adaptira – zaključio je Stanić.
 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Smouker 18.08.2022.

    Cemu forsiranje tog anonimusa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare