To je to što me zanima!

Neviđeno u svijetu: Prvi će se put skijati na otoku - kod nas!

Otok Iž u Zadarskoj županiji trebao bi biti prvi na svijetu koji će organizirati jednu skijašku utrku. Trebalo bi se to dogoditi u subotu, 23. prosinca, a organizatori obećavaju dobru zabavu
Vidi originalni članak

Skijanje u centru grada? To smo vidjeli početkom godine u Zagrebu. Skijanje na otoku? E, to nije viđeno nigdje u svijetu. Ali uskoro hoće - također u Hrvatskoj!

Spektakularnu utrku planiraju na otoku Ižu, između Ugljana i Dugog otoka kraj Zadra, za 23. prosinca. Snijega, dakako, nemaju, ali to ne znači da ne mogu napraviti utrku, kažu u Velom Ižu. Dovest će ga iz Like.

- Sve je već dogovoreno. Staza je dugačka 60 metara, počinje na uzbrdici i završava na trgu gdje ćemo imati dvije adventske kućice s vinom, kobasicama i grahom - rekao je Siniša Kulišić, predsjednik lokalnog mjesnog odbora.

Ideju za "Išku kraljicu" dobio je gledajući utrku skijaških legendi u zagrebačkoj Bakačevoj ulici, a sve je isplanirao u dva mjeseca.

- Imamo sponzore i donatore, a cijeli projekt je humanitarne naravi. Kupit ćemo nešto za školu na Ižu, vidjet ćemo što im najviše treba - kaže Kulišić.

Organizatori su se pobrinuli i za praćenje utrke kamerama, a zanimljivo kako će se u cilju snimka, umjesto na videozidu, prikazivati na - plahti! Utrka počinje u 19 sati, a svi zainteresirani moći će doći na Iž besplatnim katamaranom koji polazi iz Zadra u 14 sati, a vraća se u 23 sata.

Medalje za pobjednika izradit će kipar iz Bola na Braču, a dolazak su navodno najavili i neki članovi hrvatske skijaške reprezentacije.

- Nije me strah da će se snijeg rastopiti. Već sam se konzultirao s prijateljima Slovencima oko toga što napraviti da ga što bolje očuvamo. Imam ja i ledomat pa ću napraviti par tona leda za podlogu - nasmijao se Kulišić koji obećava dobru zabavu i zafrkanciju.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Tetrapak1 05.12.2017.

    Ki će to platit

  • svi-smo-isti 05.12.2017.

    Šta je sa Japanom i Islandom.

  • It's kišing 05.12.2017.

    Kako nije viđeno skijanje na otoku... Pa Islanđani skijaju stoljećima...a na otoku su

Komentiraj...
Vidi sve komentare