Obavijesti

Sport

Komentari 3

Neviđeno u svijetu: Prvi će se put skijati na otoku - kod nas!

Neviđeno u svijetu: Prvi će se put skijati na otoku - kod nas!
1

Otok Iž u Zadarskoj županiji trebao bi biti prvi na svijetu koji će organizirati jednu skijašku utrku. Trebalo bi se to dogoditi u subotu, 23. prosinca, a organizatori obećavaju dobru zabavu

VIDEO

Skijanje u centru grada? To smo vidjeli početkom godine u Zagrebu. Skijanje na otoku? E, to nije viđeno nigdje u svijetu. Ali uskoro hoće - također u Hrvatskoj!

Spektakularnu utrku planiraju na otoku Ižu, između Ugljana i Dugog otoka kraj Zadra, za 23. prosinca. Snijega, dakako, nemaju, ali to ne znači da ne mogu napraviti utrku, kažu u Velom Ižu. Dovest će ga iz Like.

- Sve je već dogovoreno. Staza je dugačka 60 metara, počinje na uzbrdici i završava na trgu gdje ćemo imati dvije adventske kućice s vinom, kobasicama i grahom - rekao je Siniša Kulišić, predsjednik lokalnog mjesnog odbora.

Ideju za "Išku kraljicu" dobio je gledajući utrku skijaških legendi u zagrebačkoj Bakačevoj ulici, a sve je isplanirao u dva mjeseca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Imamo sponzore i donatore, a cijeli projekt je humanitarne naravi. Kupit ćemo nešto za školu na Ižu, vidjet ćemo što im najviše treba - kaže Kulišić.

Organizatori su se pobrinuli i za praćenje utrke kamerama, a zanimljivo kako će se u cilju snimka, umjesto na videozidu, prikazivati na - plahti! Utrka počinje u 19 sati, a svi zainteresirani moći će doći na Iž besplatnim katamaranom koji polazi iz Zadra u 14 sati, a vraća se u 23 sata.

Medalje za pobjednika izradit će kipar iz Bola na Braču, a dolazak su navodno najavili i neki članovi hrvatske skijaške reprezentacije.

- Nije me strah da će se snijeg rastopiti. Već sam se konzultirao s prijateljima Slovencima oko toga što napraviti da ga što bolje očuvamo. Imam ja i ledomat pa ću napraviti par tona leda za podlogu - nasmijao se Kulišić koji obećava dobru zabavu i zafrkanciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu