To je to što me zanima!

Nevjerojatan podatak o derbiju između Hajduka i Dinama: Evo koliko je bilo aktivne igre...

Od ukupno 106 minuta ukupne igre čak 56 minuta i 42 sekunde je otpalo na prekide. S tako malo efektivne igre jako je teško bilo uspostaviti nekakav sustav i zato je derbi tako izgledao, rekao je Marko Krnjić
Vidi originalni članak

Hajduk je pobjedom protiv Dinama s 1-0 u zaostaloj utakmici 9. kola Prve HNL zakomplicirao bitku za naslov prvaka Hrvatske. Jedini gol na utakmici, koji je momčadi Valdasa Dambrauskasa donio važna tri boda, zabio je Nikola Kalinić u 63. minuti. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvo poluvrijeme trajalo je čak 55 minuta zbog brojnih prekida uslijed velike borbenosti igrača i ukazivanja liječničke pomoći, a najduži prekid bio je nakon sudara glavama Melnjaka i Lauritsena u domaćem kaznenom prostoru. 

Pomoć se ukazivala Ademiju i Emreliju, a ukupno je suđeno čak 30 prekršaja te se igralo 16 minuta sudačke nadoknade. Izrazito loša kvaliteta prvog poluvremena dok se igra u drugom dijelu nešto poboljšala. 

Posljednjih 15-ak minuta susreta podsjetilo je na loš dojam iz prvog dijela u kojem se činilo da se više ukazuje pomoć igračima nego što je lopta bila u igri, a to dokazuje i statistika.

Tvrtka Edge Football Analitcs provela je istraživanje te su došli do nevjerojatnog podatka. 

- Od ukupno 106 minuta ukupne igre čak 56 minuta i 42 sekunde je otpalo na prekide. S tako malo efektivne igre jako je teško bilo uspostaviti nekakav sustav i zato je derbi tako izgledao -  rekao je Marko Krnjić. 

Upravo je to dokaz da se gledatelji i struka nisu prevarili govoreći da je derbi bio negledljiv jer je više od pola utakmice potrošeno na prekide. 

Do kraja prvenstva ostalo je još pet kola, a Dinamo očekuju još dva derbija u Zagrebu. U 34. kolu ugostit će Osijek, a u posljednjem, 36. kolu Hajduk.

Dinamo, kojeg je nakon Željka Kopića preuzeo Ante Čačić, nalazi se na prvom mjestu s 66 bodova, a iza njega slijedi Osijek sa 64 boda.

 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • crni77777777 23.04.2022.

    kad je hajduk igrao kao na ragbiju,sve sileđije,to nije za nogomet

  • Rakova Poslastica 23.04.2022.

    Pa kad se Emreli 20minuta utakmice prenemagao po travi kao da su mu oko iskopali ahahahah

  • MatanGalantar 23.04.2022.

    kako će biti efektivne igre kad je Pajač poslan da je ne bude..sjeckao igru, ne dopuštajući Hajduku da igra, vraćajući i prekidajući prednost nakon prekida.. na sreću, plavom dečku nije uspjelo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare