Sport

Komentari 232

VIDEO Pogledajte kako je krcati Poljud proslavio veliku pobjedu u derbiju hrvatskog nogometa

VIDEO Pogledajte kako je krcati Poljud proslavio veliku pobjedu  u derbiju hrvatskog nogometa

"Večeras je naša fešta, nek se daleko čuje. Večeras je naša fešta, večeras se vino pije", pjevao se hit Tomislava Ivčića, a na repertoaru je, naravno, bila i svojevrsna himna Torcide - "Zbog jedne ljubavi"

Ulaznice za najveći derbi hrvatskog nogometa planule su u rekordnom roku, a Hajduk je svojim navijačima uzvratio pobjedom nad najvećim rivalom! 'Bili' su srušili 'modre' i došli na samo četiri boda zaostatka uoči posljednjih pet kola, a usput napravili i veliku uslugu Osijeku, koji sada zaostaje samo dva boda za vrhom, a pred njima (Osijekom i Dinamom) je i međusobna utakmica.

Torcida i ostali navijači Hajduka ponovno su bodrili svoj omiljeni klub tijekom cijele utakmice, a u 63. minuti tribine su 'eruptirale'. Naravno, zbog prekrasnog gola Nikole Kalinića koji je na koncu donio Hajduku toliko potrebno pobjedu i važna tri boda.

U zaostalom 9. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

- Kale, Kale, Kale... - orilo se poljudskim tribinama nakon što je bivši hrvatski reprezentativac ljevicom neobranjivo naciljao dalji kut Livakovićeve mreže. Obuzele se Kalinića emocije, skinuo je dres i proslavio gol zbog čega će propustiti ogled sa Slavenom u sljedećem kolu.

No, prava je fešta mogla krenuti tek nakon posljednjeg Pajačevog zvižduka! Bacali su se hajdukovci po podu kao da su već osvojili dvostruku krunu. Toliko im je značila ova pobjeda.

Stadion Poljud popunjen navijačima na utakmici Hajduk - Dinamo

Pogledajte video: Atmosfera na Poljudu nakon slavlja Hajduka u derbiju

"Večeras je naša fešta, nek' se daleko čuje. Večeras je naša fešta, večeras se vino pije. Nek' se igra, nek se piva, jer 'ko ne piva Dalmatinac nije", pjevao se popularni hit Tomislava Ivičića, a na repertoaru je, naravno, bila i svojevrsna himna Torcide - "Zbog jedne ljubavi".

Stadion Poljud popunjen navijačima na utakmici Hajduk - Dinamo

Do kasnih noćnih sati će se, bez sumnje, slaviti u Splitu, a Poljud će se ponovno 29. travnja kad stiže Hrvatski dragovoljac... jer, kao što je rekao Valdas Dambrauskas, svaka je utakmica za Hajduk sada finalna!

Raspored Hajduka do kraja sezone: