To je to što me zanima!

Nevjerojatno: Dickie (81) opet zabija nakon što je prebolio rak

PREBOLIO JE RAK Dickie Borthwick prebolio je rak prostate pa se vratio svojoj ljubavi, nogometu. U 81. godini života on zabija i uklizuje protivniku. Za njegov potpis borilo se i nekoliko klubova...
Vidi originalni članak

Na humanitarnoj utakmici veterana engleskog niželigaša Portland Towna zaigrao je i najstariji nogometaš na svijetu, Dickie Borthwick (81). Njegova momčad igrala je protiv mladih talenata, a inače krilni igrač Dickie odigrao je punih 70 minuta!

Posebno fascinira spoznaja da je Dickie prebolio rak prostate i potom se vratio sportu u svojoj 81. godini života. I ne samo to, on je zabio gol iz penala, uklizavao, protrčavao i razigravao. I sve to na svom debiju za Portland Town...

VIDEO

- Sve sam dobro uradio na terenu. Očito, malo sam sporiji od ostatka suigrača, ali dajte mi nekoliko utakmica i vratit ću svoju brzinu kao što sam ju imao nekada - rekao je Bortwick u šaljivom tonu pa nastavio:

- Ma, oni su me čuvali vrlo žestoko. Uvijek su izlazila trojica na mene - govori Dickie.

Oduševljen je pozivom na utakmicu i nada se da će ponovo zaigrati u idućim tjednima, a trener Barber impresioniran je igrom prekaljenog lisca koji se sam brine o svojoj opremi sa istim žarom kao da mu je 70 godina manje.

- Dickie nije htio izaći iz igre, ali razumio je da i ostali žele igrati. Ponovo smo ga ubacili zadnjih pet minuta, on je izborio penal i zabio ga. Kao u bajci - rekao je trener pa otkrio:

- Pitao sam ga da potpiše za nas, nadam se da će prihvatiti ponudu - rekao je Barber, a potvrda je stigla iz drugog kluba koji se borio za njegov potpis. Bearfight FC htio je dovesti krilnog igrača, no on se ipak odlučio ostati u Portlandu.

 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • mata_rossonero 20.12.2016.

    baca iz daleka na Komu iz Zauvijek susjedi :D

  • Bueno 20.12.2016.

    sve je to super, ali da frajer s drot kefom cisti blato s kopacki u sudoper hahaha pa da me nemoj j

  • montello 20.12.2016.

    svaka čast care haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare