To je to što me zanima!

New York Knicksi ostali 'živi', San Antonio u finalu Zapada

San Antonio Spursi pobijedili su Golden State 94-82 i tako se plasirali u finale Zapadne konferencije. Na Istoku je New York pobijedio Indianu i smanjio na 3-2
Vidi originalni članak

Košarkaši San Antonija izborili su finale Zapadne konferencije pobijedivši u Oaklandu Golden State 94-82 te ukupnom pobjedom u polufinalnoj seriji 4-2. 

Ključnu prednost San Antonio je izborio u trećoj četvrtini na kraju koje su vodili 68-61 iako su Warriorsi pet minuta prije kraja uspjeli zaprijetiti došavši samo na minus dva (77-75). Tada se probudio Tony Parker i u posljednjim minutama presudio utakmicu. Od 13 koševa (i osam asistencija) 10 je postigao u posljednjoj četvrtini, zabivši i dvije trice iako su Spursi do tada za tri poena gađali slabašnih 4-16.

Prvo ime Spursa bio je Tim Duncan sa 19 koševa, a Kawhi Leonard je upisao 16 uz 10 skokova. Najučinkovitiji kod Warriorsa bio je Stephen Curry sa 22 koša i šest asistencija.  U finalu Zapada San Antonio čeka Memphis, a prva utakmica finalne serije već je u nedjelju.

- Bila je ovo jako teška serija, pošteno su namučili našu obranu. Ponosan sam na dečke, bili smo uporni i nismo se predali nakon obrambeno loše prve dvije utakmice - rekao je nakon utakmice Greg Popovich.

New York Knicksi pobijedili su kod kuće Indianu 85-75 i smanjili u polufinalnoj seriji Istočne konferencije na 3-2. Carmelo Anthonyju i Knicksima prijetilo je izbacivanje iz doigravanja na domaćem terenu, no upravo je najbolji igrač New Yorka noćas odveo  svoju momčad u pobjedu ostavio ih na životu barem za još jednu utakmicu.

Melo je u važnu pobjedu ugradio 28 koševa. Igrač s klupe, Chris Copeland dodao je 13, kao i J.R. Smith.  Kod Pacersa najbolji je bio Paul George sa 23 koša, a David West dodao je 17.

- Nismo se htjeli oprostiti od doigravanja u svojoj dvorani. No vjerujemo da ih opet možemo dobiti u njihovoj dvorani. Dokazali smo da možemo pobjeđivati u nizu i sada moramo otići u Indianu i napraviti to - rekao je Anthony nakon utakmice. Šesta utakmica doigravanja igra se u subotu u Indiani, a u finalu konferencije već čeka Miami.

  • Polufinale Zapada: Golden State - San Antonio 82-94
  • Polufinale Istoka: New York - Indiana 85-75
Idi na 24sata

Komentari 15

  • rayallen5 17.05.2013.

    @Legenda samo da nadodam da je općepoznato da Memphis svaki protivnički napad uspori do maksimuma, tako da Miami neće imati skoro nikakve šanse iz kontri i polukontri, to se vidilo i protiv Oklahome, čak je Memphis njima više kontri stvoria nego obratno

  • rayallen5 17.05.2013.

    @ adrienne slažem se s tobom, i ja tvrdim da je miami favorit ali Memphis ima velike šanse, najveće od svih preostalih ekipa. I nije bia problem prokužiti bullse kojima su igrači odigrali 1000 minuta u 2 tjedna, i to njih sedam. Pacersi su prošle godine sami sebe zakopali kada su u četvrtoj utakmici prosuli vodstvo u Indianapolisu i dopustili Miamiju da se vrasti na 2-2, posli su se mentalno raspali. Ako ćemo već o toj seriji, ka što sam reka, tu je presudila nevjerojatna igra Jamesa i Wadea pogotovo u toj četvrtoj utakmici kad su skupa zabili 75 koševa ili koliko već. Memphis se nema što skužiti, njihova igra je jasna svima, jedini je problem koliko će se Miami prilagoditi, po meni im neće biti lako jer ne vidim kako će čuvati Gasola i Z-Boa

  • BiTcH pLeAsE 17.05.2013.

    Ajmo Spursi osvetimo se Memphisu za ono od prije 2 godine, biti ce tu žara !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare