To je to što me zanima!

Nezaustavljiv: Seb Loeb do već 50. pobjede u karijeri

Francuski vozač slavio je na Cipru. Na trećem reliju sezone ubilježio je treću pobjedu, a već 50. u karijeri. Njegovoj dominaciji ne nazire se kraj
Vidi originalni članak

Ovo je nevjerojatno! Sjećam se kako sam sretan bio rušeći rekorde velikana poput Carlosa Sainza i Colina McRaea, a sad sam već na 50 pobjeda u karijeri... Sve je kao da sanjam. Velika je to brojka, ali ne mislim tu stati, idem što prije po 51. pobjedu, rekao je 35-godišnji Francuz Sebastien Loeb nakon jubilarnog trijumfa u Svjetskom relijaškom prvenstvu.
U svojem je Citroënu C4 sa suvozačem Danielom Elenom slavio i treći put u tri ovosezonska relija, a 50. put u karijeri. Za usporedbu, drugo mjesto na vječitoj ljestvici drži Finac Marcus Gronholm s 30 osvojenih utrka.
Drugo je mjesto na asfaltnim i makadamskim cestama po Cipru s 27,4 sekunde zaostatka zauzeo Finac Mikko Hirvonen u Fordu Focusu, dok je trećeplasirani Norvežanin Petter Solberg (Citroën Xsara) zakasnio skoro dvije minute.
Loeb tako nakon tri utrke ima maksimalnih 30 bodova i na najboljem je putu za šesti uzastopni naslov prvaka. Prošle je godine postao prvi čovjek s pet relijaških titula u nizu, a ove bi mogao nastaviti dominaciju kakva se rijetko viđa u profesionalnom sportu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare