To je to što me zanima!

Ni sjajni Tomić nije pomogao: Real izbacio Barcu u Londonu

Košarkaši Real Madrida drugi su finalisti ovogodišnje završnice Eurolige. Madriđani su u Londonu slavili protiv Barce 74-67. U finalu će Real igrati protiv Olympiacosa...
Vidi originalni članak

Hrvatski košarkaš Ante Tomić zabio je 18 koševa, imao je i 12 skokova. Real nije znao kako ga zaustaviti. A onda je Tomić stao. Stala je i Barcelona. Košarkaši Reala pobijedili su Barcelonu u košarkaškom "el clasicu" u polufinalu Eurolige 74-67.

Madriđani su izborili nedjeljni finale protiv branitelja naslova, grčkog Olympiacosa, koji je u prvoj utakmici polufinala košarkaške Eurolige bio bolji od CSKA.

Real se u prvoj četvrtini dosta mučio s čvrstom obranom Barcelone. Katalonci su poveli, imali su sedam koševa prednosti, no Real to stiže u drugoj četvrtini. Real na poluvrijeme odlazi sa šest koševa viška i igra bolje od Barcelone.

No Ante Tomić ne dopušta Madriđanima da se odvoje. Barcelona stišće gas i u četvrtu dionicu igre ulazi s tri koša prednosti ispred Reala. Ubrzo su Katalonci otišli na plus osam i činilo se kako Realu nema spasa. 

No onda je sve stalo. Real je čudesnom serijom preokrenuo rezultat i izborio finale.

Final Four, polufinale:

Real Madrid - Barcelona 74-67

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Nisam Taj 11.05.2013.

    Barca bez Jawaija,Walacea i najvaznijeg i najboljeg igraca Mickela je u ovoj utakmici bila zaista tesko ranjena i nije imala snage u zadnjoj cetvrtini odgovoriti. Nije ovo propast svijeta da se razumijemo jer je Barcelona svjesno ove godine pomladila momcad i klupu joj cine nadareni 20-ogodisnjaci koji su u ovoj sezoni dobivali prilike,a sljedecih ce biti nosioci njene igre. Cak i ovako tesko ranjena Barca je pruzila sjajan otpor favoriziranom realu koji je apsolutno sve ulozio u ovu sezonu kako bi prekinio dominaciju Barcelone i nakon poraza u proslogodisnjem prvenstvu i ovogodisnjem kupu napokon ju je uspio pobjediti iako jako tesko i s tim da su Barci falili kljucni igraci. Ocito je pola momcadi trebalo biti ozlijeđeno da real napokon dobije Barcu,sad u madridu znaju kako gradit taktiku protiv Barcelone i sigurno ce se molit da se njeni igraci ozlijeđuju kako bi imao kakve takve sanse protiv nje. Ja se ne brinem za Barcelonu jer kako planski rade u nogometu tako isto rade i u kosarci i za godinu-dvije ce opet vladati nadam se sa nasim Hezonjom u momcadi. Jos jedna stvar je bitna,bivsa 3 igraca Barcelone igraju zapazene uloge u NBA i njeni igraci se ne moge oduprijeti zovu te lige. Sve u svemu najveci uspjesi spanjolske kosarke i nogometa dosli su zbog Barcelone i njene skole,to je cinjenica koju jedan poraz ne moze pokvariti :)))

  • đuro kojotovski 11.05.2013.

    nikakvo čudo od rezultata s obzirom kako Real ove sezone dominira u Endesi te u kakvoj je Barcelona lošijoj formi pri kraju sezone.. očito cijelo sportsko društvo Barcelone osim rukometne sekcije ima problem sa formom u najvažnijem trenutku..

  • redDevill900 10.05.2013.

    Oyimpiacos ako odigra utakmicu kao danas sa CSKA ima sanse da dobije favorizirani Real :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare