To je to što me zanima!

'Ni u najgorim snovima nisam zamišljao ovakav povratak. Ovo mi je najteži trenutak u karijeri'

Razgovarat ćemo večeras hoće li juniori ostati s nama ili igrati protiv Cityja. Klub je jasan, prva ekipa je najbitnija. Ali opet, kad živiš s tim momcima, kad vidiš koliko im znače te utakmice...
Vidi originalni članak

Teško je pričati o nečemu pozitivnom nakon bolnog poraza. Rezultatski i po igri jer nas je protivnik totalno nadigrao. Baš smo loše izgledali tako da te činjenica da imamo mlade i da oni igraju je teško uopće misliti o tome nakon teškog dana, započeo je trener Hajduka Ivan Leko nakon teškog poraza od Dinama (4-0) na Maksimiru.

Iako je mlad trener, Leko je mnogo toga prošao u trenerskoj karijeri i iza sebe ima odlične igre u belgijskoj ligi. Ali, u Splitu mu ništa ne polazi za rukom.

- Jako je frustrirajuće, nisam ni u najgorim snovima zamišljao ovakav povratak doma. Jako je teško. Svi znamo da kad nešto jako voliš, onda jako boli u nekim momentima, a to su takvi momenti. Treba napraviti analizu, priznati sebi gdje si i što si. Nema predaje, čovjek izgubi tek kad se preda. Treba nastaviti biti bolji - jasan je Leko. 

Uvijek se tu provlači pitanje pogrešnih poteza prije utakmice, a jasno je da 'bili' ne izgledaju dobro.

- Kad se pobjeđuje, pobjeđuje se zajedno, i gubi se zajedno. Kad pobijedimo, potezi su dobri, kad izgubimo loši su. Bit će jako teško vratiti momčad za Osijek, izgubili smo nakon dvije pobjede, ali loše igre. Puno smo pričali i bili kritični prema sebi nakon Gorice, pokušavamo kroz iskrenost naći razloge. Ima tu realnih stvari, isprike nećemo tražiti. Od ovog može i mora bolje, suočit ćemo se sa situacijom, nećemo probleme bacati pod tepih. 

Matematička šansa za naslov prvaka i dalje postoji, ali to je baš teorija. Svjestan je toga i Leko.

- Stvarno se nismo bavili kalkulacijama nikad pa nećemo ni sad. Imali smo cilj pokušati dobiti svaku sljedeću utakmicu, a činjenica je da je užasan rezultat što smo od šest izgubili tri. Imamo previše svojih problema da bismo se bavili kalkulacijama, ova ekipa može više u svakom pogledu. Moramo se pokušati dignuti, to ćemo i napraviti. Bolno je ovako biti nadigran u derbiju, u utakmici za kakvu se živi.

Seniorska momčad sad odlazi put Osijeka na Kup, dok juniori u Splitu igraju Ligu prvaka protiv Manchester Cityja. A roster i nije širok, neki juniori trebaju seniorima, ali opet je Liga prvaka - Liga prvaka.

- Klub je tu jako jasan, prva ekipa je najbitnija. Ali opet, kad živiš s tim momcima, kad vidiš te trenere i klince koliko im znače te utakmice, jasno je da bi htjeli i jedno i drugo, što je praktički nemoguće. Razgovarat ćemo večeras, htjeli bismo pomoći juniorima, ali i sebi za bitnu utakmicu u srijedu - kaže Leko i zaključuje:

- Ovo mi je najteži trenutak u sportskoj karijeri, igračkoj i trenerskoj!

Idi na 24sata

Komentari 22

  • dahvaul 26.02.2023.

    Ovaj Hajduk jedino novinari drže u životu a istina je da je to prosječan klub u rangu Lokomotive ,Osijeka,Slavena.I jako ružno kaj se tim klubovima ne daje ni pet % u medijima ko Hajduku.

  • Pra&vica 26.02.2023.

    Leko kao prvi trener je odgovoran ali ni izdaleka nije glavni krivac. Kriva je uprava koja je svojim financijskim i kadrovskim losim odlukama dovela Hajduk do stanja u kojem je sad. Uprava umjesto da sredi ekipu i kupi potrebne igrace i pomogne treneru, prodaje sve sto vrijedi. Leko je i dobar trener i covjek ali ni sam nije znao u sto se upusta. Hajduk nasusno treba financijsku potpora jer bez toga nitko nemoze naprijed a to sadasnja uprava nije u stanju !!!  

  • RedDoor 26.02.2023.

    Leko je li važnija tvoja taktika ili pobjede i uspjeh kluba!? Pa je li vidiš na što ličimo s tvojom promašenom taktikom, za koju nemamo igrače. Hoćemo Karoglana još sutra najkasnije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare