Obavijesti

Sport

Komentari 22

'Ni u najgorim snovima nisam zamišljao ovakav povratak. Ovo mi je najteži trenutak u karijeri'

'Ni u najgorim snovima nisam zamišljao ovakav povratak. Ovo mi je najteži trenutak u karijeri'

Razgovarat ćemo večeras hoće li juniori ostati s nama ili igrati protiv Cityja. Klub je jasan, prva ekipa je najbitnija. Ali opet, kad živiš s tim momcima, kad vidiš koliko im znače te utakmice...

VIDEO

Teško je pričati o nečemu pozitivnom nakon bolnog poraza. Rezultatski i po igri jer nas je protivnik totalno nadigrao. Baš smo loše izgledali tako da te činjenica da imamo mlade i da oni igraju je teško uopće misliti o tome nakon teškog dana, započeo je trener Hajduka Ivan Leko nakon teškog poraza od Dinama (4-0) na Maksimiru.

Iako je mlad trener, Leko je mnogo toga prošao u trenerskoj karijeri i iza sebe ima odlične igre u belgijskoj ligi. Ali, u Splitu mu ništa ne polazi za rukom.

- Jako je frustrirajuće, nisam ni u najgorim snovima zamišljao ovakav povratak doma. Jako je teško. Svi znamo da kad nešto jako voliš, onda jako boli u nekim momentima, a to su takvi momenti. Treba napraviti analizu, priznati sebi gdje si i što si. Nema predaje, čovjek izgubi tek kad se preda. Treba nastaviti biti bolji - jasan je Leko. 

Uvijek se tu provlači pitanje pogrešnih poteza prije utakmice, a jasno je da 'bili' ne izgledaju dobro.

- Kad se pobjeđuje, pobjeđuje se zajedno, i gubi se zajedno. Kad pobijedimo, potezi su dobri, kad izgubimo loši su. Bit će jako teško vratiti momčad za Osijek, izgubili smo nakon dvije pobjede, ali loše igre. Puno smo pričali i bili kritični prema sebi nakon Gorice, pokušavamo kroz iskrenost naći razloge. Ima tu realnih stvari, isprike nećemo tražiti. Od ovog može i mora bolje, suočit ćemo se sa situacijom, nećemo probleme bacati pod tepih. 

Matematička šansa za naslov prvaka i dalje postoji, ali to je baš teorija. Svjestan je toga i Leko.

- Stvarno se nismo bavili kalkulacijama nikad pa nećemo ni sad. Imali smo cilj pokušati dobiti svaku sljedeću utakmicu, a činjenica je da je užasan rezultat što smo od šest izgubili tri. Imamo previše svojih problema da bismo se bavili kalkulacijama, ova ekipa može više u svakom pogledu. Moramo se pokušati dignuti, to ćemo i napraviti. Bolno je ovako biti nadigran u derbiju, u utakmici za kakvu se živi.

Seniorska momčad sad odlazi put Osijeka na Kup, dok juniori u Splitu igraju Ligu prvaka protiv Manchester Cityja. A roster i nije širok, neki juniori trebaju seniorima, ali opet je Liga prvaka - Liga prvaka.

- Klub je tu jako jasan, prva ekipa je najbitnija. Ali opet, kad živiš s tim momcima, kad vidiš te trenere i klince koliko im znače te utakmice, jasno je da bi htjeli i jedno i drugo, što je praktički nemoguće. Razgovarat ćemo večeras, htjeli bismo pomoći juniorima, ali i sebi za bitnu utakmicu u srijedu - kaže Leko i zaključuje:

- Ovo mi je najteži trenutak u sportskoj karijeri, igračkoj i trenerskoj!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja