To je to što me zanima!

Nije se samo japanski izbornik naklonio navijačima, pogledajte kako to Dalić čini po pljusku...

Hrvatska je prije godinu dana po splitskom pljusku pobijedila Rusiju i plasirala se na Svjetsko prvenstvo. Nakon utakmice, dok su svi slavili, Dalić je u natopljenom odijelu došao na centar igrališta i naklonio se navijačima
Vidi originalni članak

Japanski izbornik Hajime Moriyasu senzacionalno je rušio Španjolsku i Njemačku i odveo svoju reprezentaciju do osmine finala Svjetskog prvenstva, ali Hrvatska je na kraju slavila nakon jedanaesteraca. Gospodski je potez napravio nakon utakmice, kad se naklonio svojim navijačima, inače poznatima kao vrlo marljivim jer redovito čiste tribine nakon utakmica. Zapljeskao im se i zahvalio na velikoj podršci. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, nije jedini. Zlatko Dalić je bezbroj puta istaknuo koliko navijačka podrška znači reprezentativcima. Gromoglasni huk s tribina vukao ih je do ruskog srebra, ali i plasmana na Svjetsko prvenstvo u Katru. U studenom prošle godine, kiša je zalijevala Split cijeli dan, toliko da je travnjak bio spreman za vaterpolsku utakmicu, a 'vatrene' je čekao odlučujući susret protiv Rusije za plasman na Mundijal. Poljud je bio krcat.

Po teškom i natopljenom travnjaku, Hrvatska je pokazala nadmoć i kvalitetu, prijetila i pokušavala, no lopta nije htjela u gol. Ipak, sreća prati hrabre, kako se kaže. U 81. minuti Kudrjašov je poslao loptu u vlastitu mrežu i poslao nas u Katar.

POGLEDAJTE VIDEO: VATRENI FEŠTALI U SVLAČIONICI

Poskočili su reprezentativci jedni drugima u zagrljaj, a posebno je emotivan bio Dalić. Emocije su isijavale iz njega, ali onako mokar i sa suzama u očima, došao je do centra igrališta i naklonio se cijelom stadionu. Više od 30 tisuća gledatelja su, mokri do kože, navijali gromoglasno svih 90 minuta. Bio je to duboki naklon, prepun poštovanja i ljubavi. Zahvalnost do neba.

Hrvatska je malena nacija koja samo zajedništvom može nešto napraviti. Dalić iste riječi često ponavlja. I nije floskula. Zajedništvom smo osvojili srebro u Rusiji, zajedništvom smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo, a zajedništvom možemo srušiti i Brazil.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • daleko najjaci 07.12.2022.

    Eto nije samo u Japanu taj neki odgoj prisutan,vec i u Livnu tako odgajaju! Poslati sve nase nekulturne u Livno na preodgoj,usput i u Mostar po diplomu tko hoce 😄😄

  • Truth69 07.12.2022.

    Gospodin Dalic se posebno klanja u Medjugorju, svom stvoritelju, gospodinu Zdravku Mamicu.

  • 07.12.2022.

    Ajde vi kaj pljujete po Daliću na Kurir o Piksiju čitat vesti i komentarisat ko je čiju ženu zaskočio od komšijskih fudbalera

Komentiraj...
Vidi sve komentare