To je to što me zanima!

Nije sve izgubljeno: Hrvatska i dalje ovisi sama o sebi, ali sad više nema mjesta kalkuliranju

Dva kola prije kraja kvalifikacija Hrvatska je osigurala najmanje play-off za Svjetsko prvenstvo, a izravno mjesto u Kataru izborit će ako pobijedi u obje preostale utakmice, uključujući onu protiv Rusije u Splitu
Vidi originalni članak

Hrvatska je golom Luke Modrića iz 71. minute uspjela izbjeći prvi domaći poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo nakon točno osam godina i slavlja Belgije u Maksimiru 11. listopada 2013., uspjela je i izbjeći prvi poraz u jednoj utakmici u Osijeku (deset pobjeda i tri remija), ali si je zakomplicirala život uči završnice borbe za Katar.

POGLEDAJTE VIDEO: Stanišićeva rodbina u Osijeku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Remi protiv Slovačke 2-2 pred 9926 gledatelja u Gradskom vrtu i pobjeda Rusije protiv Slovenije u mariborskom Ljudskom vrtu 2-1 znači da Rusi preuzimaju vodeću poziciju u skupini H dva kola prije kraja s 19 bodova, dva više od Hrvatske.

"Vatreni" će za točno mjesec dana, 11. studenog od 20.45 gostovati kod Malte, dok će Rusija dočekati Cipar u Sankt Peterburgu. Tri dana poslije Hrvatska će na Poljudu dočekati Rusiju u utakmici koja će, po svemu sudeći, odlučiti pobjednika skupine i izravnog putnika na Mundijal 2022.

POGLEDAJTE GOLOVE VIDEO Sjajan slobodnjak Luke, Kramin gol nakon godinu dana i dva ispadanja hrvatske obrane

Hrvatska si je zbog remija u Gradskom vrtu suzila kombinacije koje je vode na Svjetsko prvenstvo i najvjerojatnije će morati pobijediti u obje utakmice želi li do prvog mjesta. 

Igrao bi joj i remi u posljednjoj utakmici na Poljudu, ali samo ako Rusija ne pobijedi Cipar, a Hrvatska pobijedi Maltu.

Dobra je vijest za Hrvatsku što je osigurala najmanje dodatne kvalifikacije jer ne može završiti ispod drugog mjesta koje donosi play-off s ostalim drugoplasiranima i dvije reprezentacije iz Lige nacija u ožujku iduće godine. Među 12 reprezentacija u dodatnim kvalifikacijama samo će tri izboriti vizu za Katar preko mini-turnira kroz polufinale i finale na jednu utakmicu.

Raspored do kraja

  • Malta - Hrvatska (Ta'Qali, 11. studenog, 20.45)
  • Rusija - Cipar (Sankt Peterburg, 11. studenog, 20.45)
  • Slovačka - Slovenija (Trnava, 11. studenog, 20.45)
  • Hrvatska - Rusija (Split, 14. studenog, 15 sati)
  • Malta - Slovačka (Ta'Qali, 14. studenog, 15 sati)
  • Slovenija - Cipar (Ljubljana, 14. studenog, 15 sati)

Idi na 24sata

Komentari 237

  • IvicaStimac 12.10.2021.

    Ako ne možemo pobijediti Ruse na Poljudu onda je u redu da im gledamo u leđa.......Ovo je bilo blijedo i negledljivo izdanje. Takvi nemamo što tražiti ma SP-u.

  • muskarcina 12.10.2021.

    Odlazi Dalicu,Livno te zove!

  • savskokupaliste 12.10.2021.

    2018.god. u Rusiji smo imali sreće.Ali neće sreća uvijek..

Komentiraj...
Vidi sve komentare