To je to što me zanima!

Nijedna televizija neće prenositi ždrijeb kvalifikacija za SP '22.?!

Za razliku od kvalifikacija za Euro i Lige nacija, televizijska prava nema Sportklub (Nova TV) nego Hrvatska televizija. No s Prisavlja će signal pustiti tek - na internetsku platformu
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija doznat će u ponedjeljak iza 18 sati protivnike suparnike u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Ceremonija ždrijeba održava se u Zürichu, ali zbog pandemije korona virusa neće biti prisutna delegacija bilo kojeg nogometnog saveza.

To i nije toliko iznenađujuća informacija kao ona koju smo doznali pokušavajući otkriti na kojem će televizijskom kanalu biti prijenos ždrijeba. Odgovor je - ni na jednom!

POGLEDAJTE VIDEO: 'Vatreni' na Poljudu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za razliku od kvalifikacija za Europsko prvenstvo i Lige nacija, koje su pod ingerencijom Uefe i prenosila ih je Nova TV, ždrijeb kvalifikacija za Mundijal organizira Fifa i televizijska prava na njega ima HTV.

No na stranicama javne televizije u rasporedu nema prijenosa ždrijeba. Pokušali smo doznati s Prisavlja zašto je tomu tako. Konkretan odgovor nismo dobili. Kako smo doznali, prijenosa će biti, ali - na internetskoj usluzi HRTi. U to vrijeme na 2. programu Hrvatske televizije emitirat će se TV Bingo.

VOĐA HRVATSKE 'KOLONIJE' Bivši 'vatreni' u sjajnoj formi: 'Brodolomac' Danijel igra u 40.

Ne možemo se sjetiti slučaja da ždrijeb u kojem je sudjelovala hrvatska nogometna reprezentacija, pa makar bile i kvalifikacije, nismo mogli gledati na nacionalnoj televiziji.

Osim na usluzi HRTi, koja se besplatno može gledati unutar teritorija Hrvatske, ceremoniju možete pratiti i putem službenog kanala Fife na YouTubeu.

SPORTSKA VELESILA Nepobjedivi Hrvati: Nogomet, tenis, košarka, skijanje, pa nema nas nitko na svijetu!

Inače, Hrvatska televizija lani je od Sportkluba (u čijoj je grupaciji i Nova TV) otkupila prava prijenosa za Euro 2020., koji je kasnije odgođen za iduće ljeto, i prenosila je ceremoniju ždrijeba za završni turnir. Na toj televiziji moći ćemo gledati i Svjetsko prvenstvo u Kataru, dok kvalifikacije za Mundijal ostaju na Novoj TV.

Završno s tim ciklusom krenut će novo nadmetanje medijskih kuća za prava prijenosa kvalifikacija i završni turnir Eura 2024., Svjetskog prvenstva 2026. i Lige nacija.

Gdje gledati hrvatsku reprezentaciju?

  • kvalifikacije za SP 2022.: Nova TV
  • prijateljske utakmice uoči Eura: Nova TV
  • Euro 2021.: HTV
  • Svjetsko prvenstvo 2022.: HTV
Idi na 24sata

Komentari 38

  • Ferid31 07.12.2020.

    Plaćamo pristojbu da bi nam svako malo nestao izbacivali iz programa. I onda se cijeli program svodi na reklame... Sramota

  • Ferid31 07.12.2020.

    Sve je moguće u našoj državi

  • global 07.12.2020.

    izbacite H iz HTV-a više

Komentiraj...
Vidi sve komentare