To je to što me zanima!

Nijemci šalju Orbanu poruku? Allianz Arena u duginim bojama

Taj zakon predstavlja novi korak prema obespravljivanju lezbijki, homoseksualaca, biseksualnih i transrodnih ljudi, piše u prijedlogu münchenskih gradskih vijećnika koji su podržali mađarsku LGBT zajednicu
Vidi originalni članak

Utakmica skupine F između Njemačke i Mađarske igra se u srijedu na Allianz Areni u Münchenu, a tamošnje vlasti odlučile su stadion osvijetliti u duginim bojama. 

POGLEDAJTE VIDEO: Prvi gol Schicka Škotima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, mađarski parlament podržao je zakonski prijedlog koji zabranjuje 'promicanje' homoseksualnosti među maloljetnicama što je izazvalo zabrinutost aktivista za ljudska prava, na valu sve više restrikcija koje konzervativna vlada premijera Viktora Orbana nameće LGBT osobama.

Gradsko vijeće ovim simboličnim prosvjedom želi poslati poruku solidarnosti LGBT zajednici u Mađarskoj zbog nedavno izglasanog zakona. 

KOMENTAR Ima li bolje prilike da budemo hrabra srca nego na Hampdenu?

- Taj zakon predstavlja novi korak prema obespravljivanju lezbijki, homoseksualaca, biseksualnih i transrodnih ljudi, još jedan nasilni akt nakon niza godina koje predstavljaju sustavno ograničenje vladavine zakona i osnovnih sloboda u Mađarskoj - navodi se u prijedlogu münchenskih gradskih vijećnika.

Paradoks svega su pedofilske afere unutar političkog kruga Viktora Orbana i njegova strane Fidesz kao i činjenica da je novi zakon u suprotnosti s Poveljom EU o temeljenim pravima, UN-ovom Konvencijom o pravima djeteta, jurisdikcijom Europskog suda za ljudska prava i strategijom Europske komisije o jednakosti LGBTIQ-a.

- U takvoj situaciji, nastup njemačke reprezentacije protiv Mađarske nudi javnu platformu s koje ćemo poslati jasnu poruku da se München zalaže za raznoliko i tolerantno društvo. Sport, a posebno nogomet, također snažno zastupa te iste vrijednosti - zaključuje se u prijedlogu odluke münchenskog gradonačelnika.

Golman njemačke reprezentacije već je podržao LGBT zajednicu na utakmici protiv Francuske noseći kapetansku traku u duginim bojama, a podršku im je dao i mađarskim golman Peter Gulácsi. 

ŠVICARSKA - TURSKA 3-1 Turci napokon zabili gol, ali i Švicarci su ih s lakoćom razbili

Pristaše neofašističke stranke Jobbik i članovi ekstremno-desničarskih skupina čine tzv. 'Karpatsku brigadu', koja je na utakmici protiv Portugala, isti dan kada je mađarski parlament donio spomenuti zakon, izvikivala uvrede na račun seksualnih manjina zbog čega je Uefa pokrenula istragu. 

Idi na 24sata

Komentari 100

  • annie123 21.06.2021.

    Bravo Nijemci 👏👏👏

  • PredragKišurek 21.06.2021.

    Možda u toj zajednici ima iz repke Njemačke tj.i saveza.

  • Croboy_4 21.06.2021.

    Hebes ovo neko stalno kod kuće igra....ruglo od prvenstva

Komentiraj...
Vidi sve komentare