To je to što me zanima!

Nijemci suosjećaju: Engleska je zlostavljana zbog istine

Bilo je to kao da su Picasso, Michaelangelo i Van Gogh ujedinili talente pri radu na slici, slikovito je Njemačka opisala i podržala englesku kandidaturu za SP
Vidi originalni članak

Tek dva dobivena glasa u engleskoj kandidaturi za dobivanje domaćinstva Svjetskog prvenstva 2018. godine naišla su na izraze suosjećanja u Njemačkoj. Iako su međusobni ljuti rivali na nogometnom planu, Nijemci su pokazali da smatraju da je engleska kandidatura zaslužila puno više od samo dva glasa i ispadanja u prvom krugu natjecanja.

Tako njemački dnevnik Die Welt donosi otvoreno pismo Engleskoj pod nazivom "You'll never cry alone" (Nikada nećete plakati sami), u kojem se između ostalog konstatira da je engleskoj kandidaturi svakako odmogao britanski tisak, koji je razotkrio korupciju u redovima Izvršnog odborea FIFA-e.

"Engleska je zlostavljanja od strane FIFA-e jer su njihove novine napisale istinu. Osjećate se prevarenima jer je Rusija bila uspješna, a vi niste. Vaša kandidatura bila je savršena i odbor za lobiranje koji ste poslali u Zürich bio je dobar koliko može biti. Oni su osvojili srca i potaknuli na razmišljanje. Bilo je to kao da su Picasso, Michaelangelo i Van Gogh ujedinili talente pri radu na slici. Ali zato što je britanski tisak odradio posao kako treba i razotkrio FIFA-inu korupciju, nitko nije želio vidjeti sliku - metaforički se izrazio novinar Die Welta Stefan Frommann.

"Dva glasa, to je sve što ste dobili. Nadam se samo da je drugi glas, nakon onog od vašeg delegata (Geoffa Thompsona, op.a.) bio od Franza Beckenbauera". Kako je njemački pjesnik Gotthold Ephraim Lessing napisao, kulture Njemačke i Engleske imaju puno toga zajedničkoga, primjerice ljubav prema pjesništvu, glazbi, pivu i nogometu. A sada obje imaju zajedničko gađenje prema korumpiranoj Međunarodnoj nogometnoj organizaciji i njenom nezasitnom pohlepom prema novcu", dodao je Frommann.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ko-kores 04.12.2010.

    malo poštenja i pravednosti,nemora svaki put biti u europi,odnosno,francuskoj njemačkoj italuji ili engleskoj,.

  • aragon 04.12.2010.

    jeteli videjli engleske stadione,nisu ni priblizno dobri kao ruski koji ce biti izgradjeni, rusi su zasluzrno pobjedili

Komentiraj...
Vidi sve komentare