Obavijesti

Sport

Komentari 3

Nijemci suosjećaju: Engleska je zlostavljana zbog istine

Nijemci suosjećaju: Engleska je zlostavljana zbog istine
1

Bilo je to kao da su Picasso, Michaelangelo i Van Gogh ujedinili talente pri radu na slici, slikovito je Njemačka opisala i podržala englesku kandidaturu za SP

VIDEO

Tek dva dobivena glasa u engleskoj kandidaturi za dobivanje domaćinstva Svjetskog prvenstva 2018. godine naišla su na izraze suosjećanja u Njemačkoj. Iako su međusobni ljuti rivali na nogometnom planu, Nijemci su pokazali da smatraju da je engleska kandidatura zaslužila puno više od samo dva glasa i ispadanja u prvom krugu natjecanja.

Tako njemački dnevnik Die Welt donosi otvoreno pismo Engleskoj pod nazivom "You'll never cry alone" (Nikada nećete plakati sami), u kojem se između ostalog konstatira da je engleskoj kandidaturi svakako odmogao britanski tisak, koji je razotkrio korupciju u redovima Izvršnog odborea FIFA-e.

"Engleska je zlostavljanja od strane FIFA-e jer su njihove novine napisale istinu. Osjećate se prevarenima jer je Rusija bila uspješna, a vi niste. Vaša kandidatura bila je savršena i odbor za lobiranje koji ste poslali u Zürich bio je dobar koliko može biti. Oni su osvojili srca i potaknuli na razmišljanje. Bilo je to kao da su Picasso, Michaelangelo i Van Gogh ujedinili talente pri radu na slici. Ali zato što je britanski tisak odradio posao kako treba i razotkrio FIFA-inu korupciju, nitko nije želio vidjeti sliku - metaforički se izrazio novinar Die Welta Stefan Frommann.

"Dva glasa, to je sve što ste dobili. Nadam se samo da je drugi glas, nakon onog od vašeg delegata (Geoffa Thompsona, op.a.) bio od Franza Beckenbauera". Kako je njemački pjesnik Gotthold Ephraim Lessing napisao, kulture Njemačke i Engleske imaju puno toga zajedničkoga, primjerice ljubav prema pjesništvu, glazbi, pivu i nogometu. A sada obje imaju zajedničko gađenje prema korumpiranoj Međunarodnoj nogometnoj organizaciji i njenom nezasitnom pohlepom prema novcu", dodao je Frommann.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"