To je to što me zanima!

'Nikad lošiji' Leo ruši rekorde: S 21 asistom prestigao Xavija!

Osim 21 asistencije, Messi je ove sezone u 33 prvenstvene utakmice zabio i 25 golova što su, uz ove silne asiste, brojke koje proturječe svima koji prozivaju Lea Messija za podbačaj u ovoj sezoni
Vidi originalni članak

Katalonski gigant Barcelona, kao da se probudila nakon što su s leđa skinuli teret lova na titulu prvaka. Madriđani su je uzeli, ali Barcelona nije prestala igrati. 'Nikad lošiji Messi', kako ga mnogi ove sezone zovu, postavio je još jedan rekord. Barcelona je s 5-0 slavila protiv Alavesa, a Argentinac je dva puta zabijao i jednom asistirao.

POGLEDAJTE VIDEO: Messi mjeri temperaturu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Budući da ova utakmica rezultatski ne znači puno, Messiju je vjerojatno bitnija čak i od golova bila ova asistencija Ansuu Fatiju za gol, budući da je tako ostvario 21. ligašku asistenciju i tako skinuo s trona svog nekadašnjeg suigrača.  Rekord je do danas nosio Xavi, njegov suigrač s 20 asistencija u jednoj sezoni, davne sezone 2008/09. 

UNATOČ KRITIKAMA Setién preživio krizni sastanak: Vodit će Barcelonu u Ligi prvaka

Osim 21 asistencije, Messi je ove sezone u 33 prvenstvene utakmice zabio i 25 golova što su, uz ove silne asistencije, brojke koje proturječe svima koji prozivaju Lea Messija za podbačaj u ovoj sezoni i djelomičnog krivca za Barcelonino neuspješno hvatanje titule.

EUROPSKI NOGOMET Barca iskalila bijes na Alavesu, Leicester uprskao Ligu prvaka

Ipak, bit će ovo sigurno  vjetar u leđa za Barcelonu uoči osmine finala Lige prvaka protiv Napolija.

Podsjetimo, početkom mjeseca Messi je ušao i u Klub 700. Odigrao je 862 utakmice, zabio 700 golova. Njegova Barca tone, ali Messi je uvijek i svugdje - kolosalan. Atletico im je u 1. srpnja uzeo bod na Nou Campu. Messi je 700. gol za klub/reprezentaciju zabio iz penala. 'Panenkom'.

TONI DATKOVIĆ Hrvat slavi ulazak u Primeru: Huesca se odmah vratila u elitu

Evo kako je rasporedio tih svojih 700 golova postignutih u 862 utakmice od 2004. do danas:

  • 441 La Liga
  • 122 Liga prvaka i Uefa Superkup
  • 70 Argentina
  • 53 Kup kralja
  • 14 Superkup Španjolske

Od svih tih 700 najteže je stradala Sevilla kojoj je čarobnjak zavukao - 37 golova. Atletico Madridu je dao 32, Valenciji 28, a najljućem rivalu, madridskom Realu zabio je - 26 golova. Na tom popisu smo i mi, Hrvatska, ali nama je zabio tek dva gola. 

Iz La Lige je u nedjelju ispao Leganes unatoč remiju s prvakom Realom (2-2) i Mallorca za koju je Ante Budimir zabio u remiju s Osasunom (2-2). Spasila se Celta Filipa Bradarića koja je remizirala kod Espanyola (0-0). Sastav iz Barcelone ranije je bio otpisan.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • nogofil 20.07.2020.

    Pozivam sve koji iole nešto znaju da objasne kako je to uopće moguće da jedan igrač istovremeno bude i najbolji asistent i najbolji strijelac. A Messiju to nije prvi put. Eto, to spada u nemoguće mogućnosti.

  • Nenad Šajbica 20.07.2020.

    Siguran sam 100% da mogu skočiti preko Mesija.Naravno ovisi o zaletu i uvjetima ali preskočio bih preko njega definitivno.Nemojte sumljat u mene.

  • Prcko_Vitaminčić 20.07.2020.

    Statističar hehe i to žešći

Komentiraj...
Vidi sve komentare