Obavijesti

Sport

Komentari 18

Barca iskalila bijes na Alavesu, Leicester uprskao Ligu prvaka

Barca iskalila bijes na Alavesu, Leicester uprskao Ligu prvaka

Katalonci su završili prvenstvenu sezonu pobjedom protiv Alavesa od 5-0, a Jose Mourinho pomogao je bivšem klubu Manchester Unitedu svladavši Leicester 3-0. "Vragovima" su širom otvorena vrata LP

VIDEO

Nogometaši Barcelone pobijedili su kao gosti Alaves s uvjerljivih 5-0 (3-0) u prvoj utakmici posljednjeg, 38. kola španjolskog prvenstva, koja nije imala nikakvu rezultatsku važnost ni za jednu momčad.

Barceloni ništa nije moglo donijeti pomak s drugog mjesta, a Alaves je u prethodnom kolu osigurao opstanak u Primeri.

POGLEDAJTE VIDEO: Raketa i Raquel vježbaju u karanteni

Pokretanje videa...

00:30

Fati je u 24. minuti načeo mrežu domaće momčadi nakon ubačaja Lea Messija. Deset minuta poslije kapetan Barcelone je postigao pogodak za 2-0 na asistenciju Puiga, a u 44. minuti je Luis Suarez nakon sjajne akcije povisio na 3-0. U 57. minuti je Nelson Semedo pogodio za 4-0, a po drugi put se u ulozi asistenta našao Puig. U 75. minuti je Leo Messi postigao svoj drugi pogodak, a drugu asistenciju na utakmici upisao je i Jordi Alba.

Ivan Rakitić nije bio u Barceloninom sastavu zbog žutih kartona.

Barcelona je završila sezonu sa 82 boda i na drugom mjestu, dok je Alaves sa 39 bodova ostao u elitnom razredu.

Primeru sigurno napuštaju Espanyol i Mallorca, a pridružit će im se Leganes ili Celta Vigo. Leganes od 21 sat dočekuje novog prvaka Real Madrida, a Celta Vigo gostuje kod Espanyola. Leganes za spas mora tražiti pobjedu i nadati se da Celta neće slaviti u Barceloni.

Zanimljiva je i borba za Europsku ligu za koju uz sigurni, petoplasirani Villarreal (57 bodova) konkuriraju Real Sociedad (55), Getafe (54), Valencia (53) i Granada (53).

Londonski Tottenham na svom je stadionu slavio sa 3-0 (3-0) protiv Leicestera u dvoboju 37. kola engleske Premier lige, čime su Spursi privremeno zasjeli na šesto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu, a Leicester je kompromitirao svoje izglede za plasman u Ligu prvaka.

Za goste je već u 6. minuti loše počelo, kad je Justin nakon udarca Sona promijenio smjer lopti i prevario svog vratara. Pobjedu Tottenhama 'zacementirao' je Harry Kane s dva pogotka u tri minute. U 37. minuti je iskoristio odlično dodavanje Lucasa, a u 40. minuti je iznimno preciznim udarcem unutar kaznenog prostora, iskosa s lijeve strane, pogodio uz samu vratnicu suprotnog kuta gola.

Tottenham se sa 58 bodova privremeno probio na šesto mjesto koje donosi plasman u kvalifikacije Europske lige, a Leicester je sa 62 boda ostao na četvrtom mjestu, posljednjem koje vodi u Ligu prvaka. No, Manchester United na petom mjestu također ima 62 boda i utakmicu manje. Leicesteru je ostao dvoboj upravo protiv Uniteda u zadnjem kolu, a 'crveni vragovi' još imaju i utakmicu 37. kola, u kojoj će u srijedu ugostiti West Ham. Dobiju li taj meč, mogli bi završiti četvrti i s porazom od 'lisica'.

U ranije odigranom nedjeljnom dvoboju nogometaši Southamptona slavili sa 2-0 (1-0) na gostovanju kod Bournemoutha, čime je domaća momčad izgubila gotovo sve izglede za ostanak u elitnom razredu engleskog nogometa.

Danny Ings je u 41. minuti postigao vodeći pogodak za Southampton, a istom je igraču u 59. minuti domaći vratar Ramsdale obranio kazneni udarac. U sučevom dodatku Bournemouth je postigao izjednačujući pogodak, ali je na intervenciju VAR-a gol poništen zbog zaleđa. U osmoj minuti sučevog dodatka Che Adams je zapečatio pobjedu Southamptona.

Sa 49 bodova Southampton je na 11. mjestu, dok je Bournemouth ostao na 31 bodu i na 18. poziciji, uz tri boda zaostatka za Watfordom, prvim klubom iznad zone ispadanja. Watford pritom ima i utakmicu manje.

(jt)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja