To je to što me zanima!

Nikad moćniji: Ova generacija "elfa" bolja i od one iz 1990.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
KAKO IH ZAUSTAVITI? Nijemcima su na klupi Draxler, Götze, Schürrle, Podolski. Mogu imati dvije momčadi za naslov prvaka, a nema im ozlijeđenog Marca Reusa
Vidi originalni članak

Koje je najbolja Njemačka u povijesti, Beckenbauerova ili Matthäusova, tj. ona koja je bila svjetski prvak 1974. ili ona iz 1990. godine? To je pitanje koje je do ovog prvenstva mučilo Nijemce. Sad vjerojatno znaju odgovor i na to pitanje. Niti ona iz 1974. ni ona iz 1990. nego ova, koja je u polufinalu Brazilu “utrpala” sedam komada.

Do ovog je Mundijala većina nogometnih stručnjaka “elf” iz Italije smatrala najboljom Njemačkom svih vremena, ali ova je generacija svojim partijama nadmašila i velike Matthäusa, Klinsmanna, Brehmea i društvo. Joachim Löw na raspolaganju ima momčad koja praktički nema slabu kariku. Manuel Neuer je u ovom trenutku vjerojatno najbolji golman na svijetu. Lahm je već godinama među najboljim bočnim igračima, Hummels je stoper koji “pokupi” sve u obrani, a stigne i zabiti. 

Obrana je odlična, a što tek reći za vezu i napad?! Schweinsteiger je stroj, Khedira također nosi sve pred sobom, a “njemački Pirlo”, arhitekt igre, je Toni Kroos. On je najbolje ocijenjeni igrač Mundijala. Uz Messija i Neuera, vjerojatno je i najveći kandidat za prvog igrača turnira. Nakon SP-a vjerojatno iz Bayerna ide u Real. Özil je malo podbacio, ali ni takav ne može izgubiti mjesto u prvom sastavu. Nije bez razloga Arsenal za njega iskeširao 50 milijuna eura. Thomas Müller je s pet golova drugi strijelac Mundijala.

U finalu si može osigurati drugu Zlatnu kopačku zaredom. Na početku turnira u Brazilu na klupi im je sjedio i najbolji strijelac svjetskih prvenstava u povijesti - Miroslav Klose.

Zabili su 17 golova, daleko najviše na SP-u, imaju najviše dodavanja, i to 82 posto točnih. Na klupi je i sjajni Götze, a do njega sjede Draxler, Podolski, Schürrle, Grosskreutz, Weidenfeller... Mogli bi sastaviti i dvije momčadi koje bi kandidirale za naslov. A ne zaboravite da zbog ozljede nema Marca Reusa, ove sezone možda i najboljeg Nijemca. Argentina je dobra, ali “elf” je u finalu ipak favorit.

Müller, pravi egzekutor

Pet je zabio prije četiri godine u JAR-u, pet je zabio i sad u Brazilu. Opet je jako blizu Zlatne kopačke. Müller je postao savršen egzekutor. Svejedno mu je igra li na krilu ili samoj špici.

Neuer golman, ali i “libero”

Protiv Francuske je bio čudesan, Brazilcima je skidao zicere, a nije mu zabio ni Cristiano Ronaldo. Neuer je najbolji golman prvenstva. Ima 86,2 posto obrana i 81 posto točnih dodavanja.

Za Fifu najbolji igrač mundijala

Kroos je, prema ocjenama, najbolji igrač SP-a. Ima gotovo savršenih 9,79. Zabio je dva gola, a ima i četiri asistencije. Ako uzmu naslov, možda dobije nagradu za najboljeg igrača Mundijala.

Imaju najboljeg u povijesti

Miroslav Klose je sa 16 golova najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava. On je turnir u Brazilu počeo na klupi, ali je onda izbornik shvatio da od Mire u napadu ipak nema boljeg.

Idi na 24sata

Komentari 124

  • Trafalgar 13.07.2014.

    Uebermenschen, hahahahahahahahahahaha. Vidim da se ovdje pojavljuju neki davni duhovi. Ali nestat će, kao i prije puuuno godina.

  • Trafalgar 13.07.2014.

    Ispada da je dovoljno da istrče na teren pa da Argentinci odmah kapituliraju i poštede se muke. Vidjeli smo ih protiv Alžira.

  • piramida 12.07.2014.

    red rad i disciplina ,disciplina je pred uvjet za uspjeh ,koliko poznajem njemce oni su takvi u svim sferama pa nije ni cudo st su u svemu vodeci u svjetu svatko radi svoj posao i odgovara za uspjehe i ne uspjehe ,kod njih nema ma sutracemo i ici na poso iz kafea sa kave sa novinama ispod ruke sve sto je dobro nosi ime made in germanija ,svaka im cast naklon do poda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare