Obavijesti

Sport

Komentari 124

Nikad moćniji: Ova generacija "elfa" bolja i od one iz 1990.

Nikad moćniji: Ova generacija "elfa" bolja i od one iz 1990.
5

KAKO IH ZAUSTAVITI? Nijemcima su na klupi Draxler, Götze, Schürrle, Podolski. Mogu imati dvije momčadi za naslov prvaka, a nema im ozlijeđenog Marca Reusa

VIDEO

Koje je najbolja Njemačka u povijesti, Beckenbauerova ili Matthäusova, tj. ona koja je bila svjetski prvak 1974. ili ona iz 1990. godine? To je pitanje koje je do ovog prvenstva mučilo Nijemce. Sad vjerojatno znaju odgovor i na to pitanje. Niti ona iz 1974. ni ona iz 1990. nego ova, koja je u polufinalu Brazilu “utrpala” sedam komada.

Do ovog je Mundijala većina nogometnih stručnjaka “elf” iz Italije smatrala najboljom Njemačkom svih vremena, ali ova je generacija svojim partijama nadmašila i velike Matthäusa, Klinsmanna, Brehmea i društvo. Joachim Löw na raspolaganju ima momčad koja praktički nema slabu kariku. Manuel Neuer je u ovom trenutku vjerojatno najbolji golman na svijetu. Lahm je već godinama među najboljim bočnim igračima, Hummels je stoper koji “pokupi” sve u obrani, a stigne i zabiti. 

Obrana je odlična, a što tek reći za vezu i napad?! Schweinsteiger je stroj, Khedira također nosi sve pred sobom, a “njemački Pirlo”, arhitekt igre, je Toni Kroos. On je najbolje ocijenjeni igrač Mundijala. Uz Messija i Neuera, vjerojatno je i najveći kandidat za prvog igrača turnira. Nakon SP-a vjerojatno iz Bayerna ide u Real. Özil je malo podbacio, ali ni takav ne može izgubiti mjesto u prvom sastavu. Nije bez razloga Arsenal za njega iskeširao 50 milijuna eura. Thomas Müller je s pet golova drugi strijelac Mundijala.

U finalu si može osigurati drugu Zlatnu kopačku zaredom. Na početku turnira u Brazilu na klupi im je sjedio i najbolji strijelac svjetskih prvenstava u povijesti - Miroslav Klose.

Zabili su 17 golova, daleko najviše na SP-u, imaju najviše dodavanja, i to 82 posto točnih. Na klupi je i sjajni Götze, a do njega sjede Draxler, Podolski, Schürrle, Grosskreutz, Weidenfeller... Mogli bi sastaviti i dvije momčadi koje bi kandidirale za naslov. A ne zaboravite da zbog ozljede nema Marca Reusa, ove sezone možda i najboljeg Nijemca. Argentina je dobra, ali “elf” je u finalu ipak favorit.

Müller, pravi egzekutor

Pet je zabio prije četiri godine u JAR-u, pet je zabio i sad u Brazilu. Opet je jako blizu Zlatne kopačke. Müller je postao savršen egzekutor. Svejedno mu je igra li na krilu ili samoj špici.

Neuer golman, ali i “libero”

Protiv Francuske je bio čudesan, Brazilcima je skidao zicere, a nije mu zabio ni Cristiano Ronaldo. Neuer je najbolji golman prvenstva. Ima 86,2 posto obrana i 81 posto točnih dodavanja.

Za Fifu najbolji igrač mundijala

Kroos je, prema ocjenama, najbolji igrač SP-a. Ima gotovo savršenih 9,79. Zabio je dva gola, a ima i četiri asistencije. Ako uzmu naslov, možda dobije nagradu za najboljeg igrača Mundijala.

Imaju najboljeg u povijesti

Miroslav Klose je sa 16 golova najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava. On je turnir u Brazilu počeo na klupi, ali je onda izbornik shvatio da od Mire u napadu ipak nema boljeg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...
VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.