To je to što me zanima!

Burićeva noćna mora: Rijeci na Poljudu nije nikad uzeo ni bod!

Juranović bi mogao igrati, opcija je i debi Radića, ali možda i Jurić završi kao stoper. Ljubić na Euru 2020.? Sve je moguće..., rekao je Damir Burić uoči nedjeljnog derbija s Rijekom
Vidi originalni članak

Ma koliko zadnji rezultati veselili trenera Hajduka Damira Burića, ne veseli ga pogled na popis igrača koji mu nedostaju uoči jadranskog ogleda s Rijekom, koji se igra u nedjelju u 17:30.

Nema Posavca, kapetana Juranovića, nema iskusnog Bradarića, nema Kalika, nema standardnog stoperskog para Ismajli - Simić, nema ni njihove zamjene mladog Vuškovića..., a dolazi Rijeka osokoljena pobjedom u Zaprešiću.

Burić ima niz od osam domaćih pobjeda, ali jednako tako i niz od pet utakmica protiv Rijeke u kojima nikad nije slavio. Jedan će niz puknuti u nedjelju...

- Puno je izostanaka, vidjet ćemo što će još biti u ova dva dana. Juranović bi trebao dobiti zeleno svjetlo za treninge, on bi želio nastupiti, ali ne želimo ulaziti u rizik neke nove ozljede...- kaže Burić.

U kakvom je stanu Stipe Vučur, koji se nameće kao rješenje za mjesto stopera sa Svatokom?

- Stipi nedostaje utakmica. Mi znamo da je on fenomenalan momak, kao osoba je od velike važnosti za našu momčad, uživamo raditi s njim. No isto tako su važni nastupi. Vidjet ćemo, nadam se da će on odraditi sve treninge do kraja i ostati zdrav, a onda ćemo vidjeti.

Je li opcija debi Stipe Radića?

- Mi smo rekli da je na cilj svakog igrača nadopuniti iz druge momčadi. Stipe je svojim zalaganjem i prezentacijom zaslužio biti dio prve momčadi. Isti je slučaj i s Jakovom Blagaićem. Na treningu su dobri, podižu kvalitetu, zadovoljni smo s njima i nadamo se da će još netko pronaći put prema prvoj momčadi.

Može li polivalentni Jurić odigrati na mjestu stopera?

- Može. Imamo mi dosta opcija, do sada smo bezbroj puta imali probleme i našli smo rješenja, vjerujem da ćemo ga i ovaj put naći.

Razmišljate li o igri s tri stopera?

- Sve je moguće...

Hoće li priliku na desnom boku opet dobiti Josip Bašić koji nije oduševio protiv Dinama, ali je zaslužio podršku zbog duge borbe s ozljedama i problemima?

- Josip je oličenje poštenja i dobrote, baš s ponosom nosi grb Hajduka. Mi želimo biti uz njega, on može pogriješiti, ali volja i želja su tu i mi ćemo mu pokušati pomoći. Nije on za sve probleme bio kriv, i ostali su mu morali pomagati jer defenzivno nitko ne igra sam. On ima jako dobre karakteristike, fantastičnu brzinu, dobar centaršut...

Možete li napad Rijeke otupiti visokim presingom i pritiskom?

- Vidjet ćemo, drugi je trener, druga je momčad u odnosu na prošlu utakmicu. Oni su u ofenzivnoj tranziciji jako neugodni, kao i kod prekida i moramo jako paziti, napraviti dobar balans i osujetiti njihove planove. Protiv Dinama mi se neke situacije nisu svidjele, mogli smo i morali puno bolje reagirati, nadam se da će ovaj put to biti na puno višem nivou.

Rijeka pokazuje dva lica, dojam je da vani igraju puno lakše i bolje?

- Bili su jako dobri u Zaprešiću, imaju oni jako dobrih igrača, kapetana Gorgona, Andrijaševića koji stalno dolazi iz drugog plana, Čolaka koji je bio jedan od boljih igrača i na pragu reprezentacije, Murić je sposoban odigrati jako kvalitetnu utakmicu... Mi smo ispred njih, nastojimo zadržati i povećati to odstojanje, želimo da bude veće, svakako ne manje

Rijeka najavljuje da dolazi po pobjedu, kakvu je očekujete, napadačku ili će čekati i igrati na polukontre?

- Oni su maksimalno koncentrirani i željni, mi znamo što oni mogu a što ne mogu, najbitnije je da se fokusiramo na sebe, da odradimo kvalitetno kao što smo to radili i ranije, a neke stvari u organizaciji moramo popraviti. Vraćaju nam se neki igrači, očekujem da ćemo energetski biti na boljem i većem nivou i da ćemo dobro odgovoriti na zahtjeve utakmice punu agresije i tempa s obje strane. Koncentracija mora biti ne 90, nego 98 minuta i moramo biti pametniji nego na prošloj utakmici. Mi smo primali malo golova, ali zbog ozljeda i izostanaka tu smo malo popustili, i sada tu sigurnost i čvrstinu obrane moramo vratiti.

Dinamo ste dobili dva puta, ali Rijeku niste nikad pobijedili na klupi Hajduka?

- Hvala na informaciji, ja mislim da je vrijeme da se ta tradicija prekine.

Započelo je licitiranje u medijima oko pozicija golmana reprezentacije, može li Ljubić biti medu kandidatima za Euro 2020.?

- Mi smo zadovoljni njime, ako nastavi ovako i bude na ovom nivou, sve je u sportu moguće. Vidite kako pojedini igrači napreduju. Ljuba je primjer kako naši mladi igrači ipak dolaze i igraju za prvu momčad, žao mi je što Vušković sada nije tu, ovo bi bila idealna prilika da zaigra...

Koja je vaša poruka navijačima pred Jadranski derbi?

- Neka dođu u što većem broju i podrže nas, momčadi treba podrška, s navijačima smo jači.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • papilon100 29.11.2019.

    Ovaj Hajduk je karciom hrvatskog nogometa i sramota

  • biberrr 29.11.2019.

    Rožman forsira napadački nogomet,a Rijeka je prepuna odlično tehnički potkovanih nogometaša. Hajduk mora igrati oštro,sa puno faulova sjeckati igru,na rubu grubosti,ne dozvoliti Riječanima da se razmašu,u protivnom su nastradali. Razlika u kvaliteti se može nadoknaditi trkom,borbenošću i na silu doći do pobjede. Toga je Burić svjestan,silom do pobjede,na horuk!

  • hyndaii 29.11.2019.

    Sve ..........dabogda !

Komentiraj...
Vidi sve komentare