To je to što me zanima!

'Nikad nisam više zabio, ali nikad nisam ni više igrao...'

Željko Musa (24), pivot hrvatske reprezentacije, zabio je Australiji osam golova i za takav doseg dobio nagradu za igrača utakmice. Igoru Voriju stigla je prava pomoć
Vidi originalni članak

Nagrada IHF-a za najboljeg igrača utakmice ide igraču s brojem 21... Ne, oprostite, s brojem 28, zabunio se službeni spiker u dvorani u Malmöu nakon utakmice protiv Australije.

- Igrač utakmice je Željko Musa! - uzviknuo je koju sekundu poslije.

Hrvatski pivot je, sav začuđen, pogledavao oko sebe, nasmiješio se i krenuo po nagradu. Suigrači su, sa širokim osmjesima na licu, gromoglasnim pljeskom ispratili Musu tih nekoliko koraka.

- Ma nisam glumio, zaista sam se iznenadio - odgovorio je Musa na šalu da je dobro odglumio iznenađenje kad su ga prozvali.

- Drago mi je da smo pobijedili, ali drago mi je i što sam ja igrač utakmice - nasmijao je Musa u press centru čak i izbornika Golužu, koji ga je potapšao po ramenima.

Našeg dobroćudnog diva svi u reprezentaciji vole, a voli ga i Goluža. Pogotovo kad je riječ o obrani, Musa je bitan faktor. Visok, izuzetno snažan, beskompromisan. U svom klubu, Trimu iz Trebnja, dvometraš Musa igra i obranu i napad, često i zabija. U reprezentaciji nikad prije nije zabio osam golova. Australcima jest.

- Ne, nikad nisam zabio više za repku. Ali nikad nisam ni više igrao nego ovoga puta - kaže Željko, rođeni Mostarac koji je karijeru počeo u zagrebačkom Medveščaku.

Nisu ga nesretni Australci mogli zaustaviti, okretao ih je kako je želio, dojam s tribine govorio je da bi ih mogao i nositi u zubima da zatreba.

- Istina je, nisu baš nešto. Ali važno je da smo odmorili najvažnije igrače - rekao je Musa.

U Sloveniji vodi veliku bitku sa suigračem iz reprezentacije, Mirko Alilovićem. Njegov Trimo ima čak osam bodova prednosti ispred Mirkova Celja, Liga prvaka iduće sezone je realnost.

- Čim se vratimo sa SP-a, nakon tjedan dana, igrat ćemo protiv njih - već gleda unaprijed Musa.

- U klubu mi je odlično, uživam, imam dobrog trenera i veliku minutažu. Ne znam što bi još mogao poželjeti - dodao je Musa.

On i ne mora ništa više željeti, ali zato bi Igor Vori mogao poželjeti da Musa pomogne kad god zatreba. Australija nije mjerilo, no sad će barem biti više samopouzdanja ako zatreba... A moglo bi zatrebati, puno je još utakmica pred Hrvatskom.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mbuli 19.01.2011.

    Musa igra u gorenju a ne trimu,napokon su njegove kvalitete došle na vidjelo pred njim je velika karijera svaka čast divu sa vukomerca.mi smo uz tebe samo naprijed

  • RomeoGrbavac 19.01.2011.

    a zaboravio si šegu??

  • ljubuški 18.01.2011.

    "Visok, izuzetno snažan, beskompromisan" mora da je ljubušak! Alilović,Buntić,Musa Ljubuški se ponosi

Komentiraj...
Vidi sve komentare