To je to što me zanima!

Niko: Da se bojim Minska, ne bih se bavio nogometom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Svaki rođendan dosad bio mi je sretan. Valjda će biti i ovaj 25., kaže Niko Kranjčar, koji će u Minsku igrati dan prije svoga rođendana. Pa sretno mu...
Vidi originalni članak

Niko zna da smo smrtno zaljubljeni u njega i da ga ne želimo prodati. Htio bih da produži ugovor, rekao je neki dan Peter Storie, izvršni predsjednik Portsmoutha.
- To je rekao? Ha, ha, onda se moram zabrinuti - raspoložen je Niko, kojemu ugovor s Portsmouthom istječe idućeg ljeta.
- Obećao sam da ću ostati do kraja, odraditi svoje. A i teško bih sad otišao, cijelu prošlu sezonu bio sam ozlijeđen. Ostat ću.
U Portsmouthu je kaos, klub je kupio šeik, pa onda nije, pa je došao Kalinić, pa nije.
- Svi smo ovdje iznenađeni time što se događa, nitko ništa ne zna. Baš tako, neki kažu da nas je kupio šeik, ali izgleda - nije. A mi bismo svi htjeli da jest. Isto tako ne zna se ništa ni o tim pojačanjima, spominje se Viduka, ali o njemu se priča već mjesec i pol dana. Sigurno, sve to nije bajno, ali preživjet ću, bio sam i u mnogo težim situacijama. Slijedi nam borba za ostanak, to svi znamo.
Hrvatski nogomet, pak, u sve je težoj situaciji. Klubovi su debaklirali u Europi, a reprezentacija je daleko od SP-a. U Minsku mora pobijediti u još jednoj sudbonosnoj utakmici, spasiti hrvatski nogomet od propasti.
- Ja se nadam da ovo nije zadnja sudbonosna utakmica, da će ih biti još tri do kraja kvalifikacija, ha, ha. Vidio sam te neuspjehe naših klubova i stvarno mi je žao, to je doista tužno. Ali, ne treba pričati da mi u Minsku igramo za spas našeg nogometa. Bit će čudno i teško ako se ne plasiramo na SP jer smo odlična generacija i nije lako zamisliti takav rasplet. Ali, nogomet se neće ugasiti.
S Bjelorusijom igramo dan prije Nikina 25. rođendana, valjda će biti proslave.
- Pa, dosad su mi svi rođendani bili sretni, bit će i ovaj. Ma, da se njih bojim, ne bih uopće igrao nogomet. Budemo li pravi, slavit će se.

'MI NISMO GENERACIJA KOJA ĆE POČETI SUMNJATI U SEBE'
Nakon Ukrajine većina navijača već je prekrižila odlazak u Južnu Afriku, a izgleda da ni igrači i stručni stožer nisu više optimistični.
- Neee! Vjerujte, među nama igračima ništa se nije promijenilo. Nismo mi generacija koja će početi sumnjati u sebe. Znamo koliko vrijedimo i imamo mjesta na SP-u.

'TATI U IRANU OVACIJE, TAMO OBOŽAVAJU NOGOMET'
Privatno? Ne, nema ništa nova, sve po starom. Ako bude što, znat će se, neću ništa kriti, smije se Niko, koji je godinu dana u braku sa Simonom. O djeci se još ne priča. Zato je ponosan na oca Zlatka, koji je u iranskom Persepolisu.
- Tek je došao, ali mu je super. Tamo obožavaju nogomet, stadioni su puni i tata doživljava ovacije. Jako mu je lijepo.

BILIĆ RIJEŠIO DVOJBE - IGRAJU RUNJE, OGI I NIKO

Reprezentativci će se prije odlaska u Bjelorusiju okupiti u nedjelju navečer u Sheratonu, a dio će ih doći direktno u Minsk. Stoga, Bilić će imati tek jedan trening s kompletnom momčadi uoči utakmice, onaj u utorak, koji nikad nije - punom snagom. No ionako, Bilić je riješio sve dvojbe oko sastava. Jedino ako se dotad ne pojavi neka nova.
Na golu će biti Runje, u veznom redu umjesto Ivana Jurića zaigrat će Ognjen Vukojević. Igrat će Hrvatska s dvojicom napadača, Olićem i Eduardom, a susret će započeti i Niko Kranjčar. Dakle, igramo hrabro, na pobjedu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Marko-vk 09.08.2009.

    i mazalovića u sredinu

  • Marko-vk 09.08.2009.

    i barabana u napad

  • Marko-vk 09.08.2009.

    nek stavi antolovića na gol

Komentiraj...
Vidi sve komentare