To je to što me zanima!

Niko Kovač: Bolje jednom 4-1, nego četiri puta 1-0

Hrvatski su igrači nakon utakmice bili razumljivo razočarani, no realno prihvaćaju poraz. Iako su svi složni u ocjeni da je crveni karton vrlo upitan
Vidi originalni članak

Rezultat je jako ružan, ali mislim da nije baš potpuno realan. U prvom dijelu smo igrali dosta dobro, ali nesretno smo dobili gol. Presjekao nas je i crveni karton, koji je sudac Michel dao samo zato što je vidio da je Coleu krenula krv, rekao je kapetan Niko Kovač nakon utakmice u kojoj je Hrvatska nadigrana kao što možda nikada ranije nije. Težak poraz, teško se oporaviti.
- Ako je utakmica već izgubljena, bolje da je jednom 4-1, nego četiri puta 1-0... - rezonira najstariji naš reprezentativac, koji ipak misli da taj konačan rezultat nije realan.
- Je, završilo je 4-1, ali nije to pravi odnos snaga - dodao je naš kapetan, pa se još jednom osvrnuo na crveni karton:
- S deset igrača protiv ovakve ekipe nismo mogli parirati, nemoguće je bilo doći do pozitivnog rezultata... - kaže Niko, koji nema namjeru oprostiti se od reprezentacije nakon ovoga:
- Bilo bi smiješno da se oprostim sad kad smo izgubili. Znate kako se kaže, “idemo dalje!”.
Slično kao najstariji Bilićev igrač razmišlja i najmlađi.
- Na početku smo dobro igrali, ali nakon gola se bilo teško vratiti - prvi je komentar 20-godišnjeg Ivana Rakitića. I mladi veznjak Schalkea svjestan je što je bilo presudni trenutak utakmice.
- Ne mogu se oteti dojmu da je po kriteriju po kojem je Robert isključen trebalo biti pet-šest crvenih kartona na utakmici. Borili smo se do tog trenutka, ali protiv ovakve ekipe teško je okrenuti rezultat - misli Ivan, koji je spomenuo i sreću.
- U prošle dvije utakmice mi smo imali više sreće, danas je sreća bila na njihovoj strani - završio je Ivan.
Hrvatski igrači prvi su put iz svlačionice u Maksimiru izlazili nakon poraza. Teška koraka, svi su bili tužni, ali ovaj poraz ne shvaćaju kao tragediju.
- Šteta što smo prvi put izgubili u Maksimiru. Mislio sam da ćemo preokrenuti , ali s 10 igrača to je bilo jako teško. Treba ovo što prije zaboraviti - rekao je Mladen Petrić.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nix_zgd 11.09.2008.

    a dobro je, idemo dalje bit će bolje!

  • Trollaš_me 11.09.2008.

    Slazem se s vn37, ali to znaci da je suca pekla savjest, da je znao da odluka koju je donio kad je pokazao crveni mladjem Kovacu nije dobra. Bravo za bilica sto je cestitao Capellu, sada se treba vratit, ne pokleknut. Kvalifikacije su duge, ima vremena, a i Dudu se vraca. Ma idemo mi u Juznu Afriku 100 posto.

  • vn37 11.09.2008.

    \"Rezultat nije realan\" - točno, trebalo je biti 5:0. Engleski gol za 4:0 je poništen bezveze, a naš je pao nakon očito prekršaja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare