To je to što me zanima!

Niko Kovač: U Hrvatskoj nema igrača koji mogu trčati 90 min.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač objasnio je zašto je naša izabrana vrsta bila u velikom padu na SP-u u Brazilu. Problem je u lošem trčanju...
Vidi originalni članak

Sad ću vam nešto reći, počeo je Niko Kovač sjedeći u zagrebačkom hotelu. Zamišljen, pomalo ljutit izraz lica nagovijestio je grmljavinu.

- Svi mi mislimo da imamo igrače koji su kvalitetni. Slažem se. Ali pogledajte ih trkački. Vidjet ćete da smo na SP-­u bili 22. reprezentacija po trčanju! Hej, 22. smo. Utakmicu ne možete dobiti ako ne trčite između 110 i ­120 kilometara. Znate koliko mi trčimo? Jedva 105. Točnije, 104 i pol kilometara. 

- Znate što to znači? Nemamo igrače koji mogu trčati 90 minuta, imamo snage za 70 minuta. Dinamo je jučer dobio Hajduk jer mogu trčati i igrati 95 minuta, mi ne možemo. Pa Njemačka je svaku utakmicu trčala 10 kilometara više nego mi ­- rekao je Kovač.

Sve brojke imao je u glavi.

- To je crno na bijelo, tu nema muljaže. Njemačka je protiv Brazila pretrčala 119 kilometara i vodila 5-­0 na poluvremenu. A mi 104 i pol. To nije novo, to je običaj Hrvatske. Ne možemo igrati 90 minuta ­- ljutit je bio Kovač.

Ljutnja nije prestajala ni kad je spomenut napadač Borussije Monchengladbach Branimir Hrgota, koji je trebao igrati za Hrvatsku.

- Mi smo sve dogovorili s njim, pričali s njim, roditeljima. I onda je izašlo u medije da ga želimo i Švedska je odmah "utrčala" i pozvala ga. Eto, sad je odlučio igrati za Švedsku. Razočaran sam i tužan jer je on igrač za Hrvatsku ­- završio je Kovač.

Idi na 24sata

Komentari 338

  • Sam svoj 02.09.2014.

    Pa ko je lud trcat 90 minuta za par miliona eura HAHAHAHHAHA

  • Honda orao 02.09.2014.

    A čemu to sad? Nakon 3 mjeseca? Niko,priznaj da nisi za to,nemaš skoro nikakvog iskustva,za vrhunskog trenera-izbornika,uopće nije važno kakav si bio kao igrač,moraš razumjeti cijelu igru,a ti očito to ne razumiješ

  • drasko777 02.09.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare