To je to što me zanima!

Niko Kranjčar u Dinamu: Samo su nam ostali detalji ugovora...

Nakon Slavena Bilića koji je potpisao za ruski Lokomotiv, Niko Kranjčar također je izabrao istok za sljedeću destinaciju. Tottenham i Dinamo Kijev sve su dogovorili...
Vidi originalni članak

Kijevski Dinamo opasno je "zagrizao" za Niku Kranjčara. Javila su se i dva ruska kluba, Lokomotiv i CSKA, ali Niko se odlučio za Ukrajinu. Nakon treninga hrvatske nogometne reprezentacije u Poljskoj, Niko je priznao da iz Premiershipa odlazi u Ukrajinu:

- Gotovo je. Klubovi su se sve dogovorili. Ostali su samo detalji koje moram dogovoriti s Dinamom iz Kijeva - rekao je Niko koji će se u kijevskom klubu priključiti suigraču iz reprezentacije Ognjenu Vukojeviću.

Veznjak Tottenhama bio je u drugom planu u momčadi Harryja Redknappa. Na njegovom je mjestu igrao Gareth Bale i za Niku nije bilo nade. Iako je Redknapp u siječnju rekao kako nema šanse da proda Niku, očito je promijenio mišljenje. 

- Previše ga volim da bih mu stao na put. Zato ću ga pustiti ako i dalje bude želio otići - rekao je Redknapp nedavno.

Sad ga je pustio. Niko će konačno igrati, što je odlično za njega, ali i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju kojoj jako treba pravi Niko Kranjčar.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • user_171399 06.06.2012.

    Dobrodošli na Kijev. Glavni trener Hrvatske Slaven Bilić Niko Kranjčar je čestitao na činjenicu da je na kraju dogovoreno da se presele u Kijevu "Dynamo". - Čestitke Nico, odabrao je veliki klub.

  • JosipSuvalj 06.06.2012.

    Hei, sad čitam u Sarajevskim novinama Avazu o Nikinom transferu u Dinamo Kijev; tamo lijepo piše da je Niko u 49 nastupa skupio 9 pogodaka, pa to je više od nekih napadača koji igraju u premier lizi...sretno Niko :)

  • jaha 06.06.2012.

    s njegovom trkom tamo će se smrznit

Komentiraj...
Vidi sve komentare