To je to što me zanima!

Niko: Ozljeda mi je pomogla da se posvetim samo pripremama

Nisam zaboravio igrati bez obzira na manjak minutaže u Dinamu. Hrvatska neće imati problem sa stoperima na Europskom prvenstvu, rekao je Josip Šimunić
Vidi originalni članak

Ni sam ne znam koliko sam priprema prošao, ali nije mi drugačije sada u odnosu na prije, rekao je najiskusniji hrvatski reprezentativac Josip Šimunić.

Joe je u Dinamu imao problema s ozljedama i u posljednje vrijeme više je bio kod liječnika nego na treningu.

- U tri mjeseca nisam zaboravio igrati nogomet, bez obzira što se nisam naigrao u Dinamu. Kao ni drugi igrači koji manje igraju u klubovima. Jedina je razlika što sada imam 34 godine, a ne 28, ali jednak sam igrač sada i prije 10 godina - uvjerava Šimunić (34).

Na stoperskoj poziciji Hrvatska ima najviše problema. Lovren se još nije oporavio od ozljede i upitan je njegov nastup na Euru.

Nitko od nas zbog ozljede ili neigranja u klubu nije zaboravio igrati nogomet, kaže Šimunić

- Nema nikakvih problema na stoperskim pozicijama. Nitko od nas zbog ozljede ili neigranja u klubu nije zaboravio igrati nogomet - ohrabrio je Šimunić.

Uz iskusnog stopera jedan od najiskusnijih u reprezentaciji je i Niko Kranjčar. Kao i Joe, i Niko se tek oporavio.

- Ozljeda mi nije otežala situaciju. Dapače, četiri sam tjedna mislio samo na reprezentaciju. Ozljeda mi je čak pomogla da se koncentriram samo na reprezentaciju. Ušao sam od prvog dana priprema u puni trening i ne osjećam baš nikakve bolove - istaknuo je Niko (27) koji s optimizmom očekuje prvu utakmicu u Poljskoj.

- Realni smo, nema pretjeranog optimizma. Italija i Španjolska su favoriti cijelog natjecanja, a kako neće biti u našoj skupini. Prva utakmica protiv Irske nam je najvažnija.

Nećemo se zavaravati, imamo strašno tešku skupinu. Italija i Španjolska su favoriti cijelog prvenstva, složni su Niko i Joe

- Odlično se osjećam, bit ću spreman za EP. Ne smijemo se zavaravati, imamo tešku skupinu. Najvažnija je prva utakmica s Irskom. Ako ih pobijedimo, može krenuti euforija, a onda tko zna do kuda možemo - složio se s Nikom Joe koji najavljuje tešku borbu u skupini. 

Slaven Bilić nedavno je otkrio da napušta reprezentaciju nakon Eura te da odlazi u Lokomotiv iz Moskve.

- Nije to alibi ni nama ni Biliću. Ako podbacimo sigurno će se to spominjati, a ako napravimo odličan rezultat svi će to brzo zaboraviti - osvrnuo se Šimunić na odlazak izbornika.

S njim se slaže i Niko.

Ne skrivam da nisam sretan minutažom u Tottenhamu, ali jesam zadovoljan velikim klubom i suigračima, kaže Niko

- Jako je dobro što je Bilić riješio svoje pitanje, siguran sam da nam to neće poremetiti situaciju u momčadi - složio se s Šimunićem Niko koji se još nije čuo sa suigračima u Tottenhamu nakon što ih je Chelseajev naslov koštao plasmana u LP sljedeće sezone.

- Kolege u Tottenhamu nemaju moj hrvatski broj pa se nismo ni mogli čuti. Ne ovisi o meni hoću li otići iz Tottenhama, nego o kupcu i mom sadašnjem klubu. Ne skrivam da nisam sretan minutažom, ali jesam zadovoljan velikim klubom i odličnim suigračima. Ipak, nemam ništa protiv da odem iz kluba.

S obzirom na minutažu u Spursima Niko teško da može očekivati mjesto u početnoj postavi.

Nas se ne tiče igra protivnika, zanima nas samo naša igra, bitno je da igrači s manjom minutažom uđu u ritam, kaže Šimunić

- Pohvalno je što Hrvatska ima takvu konkurenciju u vezi. Volio bih biti u prvih 11, ali sam svjestan da sam bio ozlijeđen i da ne igram redovito u klubu.

Prvu pripremnu utakmicu za EP Hrvatska igra u petak protiv Estonije koja će 'glumiti' Irsku.

- Estonija i Irska totalno drugačije igraju. Ali nas se ne tiče igra protivnika, zanima nas samo naša igra. Najbitinije je da igrači s manjom minutažom uđu u ritam - pun je samopouzdanja Šimunić.

Reprezentativci u Rovinju rade podijeljeni u dvije skupine. Jedan dio igrača radi maksimalnim intezitetom, dok druga skupina radi smanjenim intezitetom kako bi Slaven što prije imao približno jednako stanje pripremljenosti reprezentativaca.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • tovar-iš 21.05.2012.

    nebrine mene repka,oni če zasigurno dobro proči uvjeravam vas u to-mene više brine moj šef s kojim sam se počeo boriti za godišnji kad počne euro..kaže ni ma hebeš nogomet posao je bitan...pa da poludiš..

  • braanee 21.05.2012.

    jednom gospodin uvijek gospodin, niko! duzan si 3gola

  • Dulce-Vg 21.05.2012.

    bravo niko,još od njega ocekujem i najvise,lavovskio igra za repku svaki put

Komentiraj...
Vidi sve komentare