Obavijesti

Sport

Komentari 18

Niko: Ozljeda mi je pomogla da se posvetim samo pripremama

Nisam zaboravio igrati bez obzira na manjak minutaže u Dinamu. Hrvatska neće imati problem sa stoperima na Europskom prvenstvu, rekao je Josip Šimunić

VIDEO

Ni sam ne znam koliko sam priprema prošao, ali nije mi drugačije sada u odnosu na prije, rekao je najiskusniji hrvatski reprezentativac Josip Šimunić.

Joe je u Dinamu imao problema s ozljedama i u posljednje vrijeme više je bio kod liječnika nego na treningu.

- U tri mjeseca nisam zaboravio igrati nogomet, bez obzira što se nisam naigrao u Dinamu. Kao ni drugi igrači koji manje igraju u klubovima. Jedina je razlika što sada imam 34 godine, a ne 28, ali jednak sam igrač sada i prije 10 godina - uvjerava Šimunić (34).

Na stoperskoj poziciji Hrvatska ima najviše problema. Lovren se još nije oporavio od ozljede i upitan je njegov nastup na Euru.

Nitko od nas zbog ozljede ili neigranja u klubu nije zaboravio igrati nogomet, kaže Šimunić

- Nema nikakvih problema na stoperskim pozicijama. Nitko od nas zbog ozljede ili neigranja u klubu nije zaboravio igrati nogomet - ohrabrio je Šimunić.

Uz iskusnog stopera jedan od najiskusnijih u reprezentaciji je i Niko Kranjčar. Kao i Joe, i Niko se tek oporavio.

- Ozljeda mi nije otežala situaciju. Dapače, četiri sam tjedna mislio samo na reprezentaciju. Ozljeda mi je čak pomogla da se koncentriram samo na reprezentaciju. Ušao sam od prvog dana priprema u puni trening i ne osjećam baš nikakve bolove - istaknuo je Niko (27) koji s optimizmom očekuje prvu utakmicu u Poljskoj.

- Realni smo, nema pretjeranog optimizma. Italija i Španjolska su favoriti cijelog natjecanja, a kako neće biti u našoj skupini. Prva utakmica protiv Irske nam je najvažnija.

Nećemo se zavaravati, imamo strašno tešku skupinu. Italija i Španjolska su favoriti cijelog prvenstva, složni su Niko i Joe

- Odlično se osjećam, bit ću spreman za EP. Ne smijemo se zavaravati, imamo tešku skupinu. Najvažnija je prva utakmica s Irskom. Ako ih pobijedimo, može krenuti euforija, a onda tko zna do kuda možemo - složio se s Nikom Joe koji najavljuje tešku borbu u skupini. 

Slaven Bilić nedavno je otkrio da napušta reprezentaciju nakon Eura te da odlazi u Lokomotiv iz Moskve.

- Nije to alibi ni nama ni Biliću. Ako podbacimo sigurno će se to spominjati, a ako napravimo odličan rezultat svi će to brzo zaboraviti - osvrnuo se Šimunić na odlazak izbornika.

S njim se slaže i Niko.

Ne skrivam da nisam sretan minutažom u Tottenhamu, ali jesam zadovoljan velikim klubom i suigračima, kaže Niko

- Jako je dobro što je Bilić riješio svoje pitanje, siguran sam da nam to neće poremetiti situaciju u momčadi - složio se s Šimunićem Niko koji se još nije čuo sa suigračima u Tottenhamu nakon što ih je Chelseajev naslov koštao plasmana u LP sljedeće sezone.

- Kolege u Tottenhamu nemaju moj hrvatski broj pa se nismo ni mogli čuti. Ne ovisi o meni hoću li otići iz Tottenhama, nego o kupcu i mom sadašnjem klubu. Ne skrivam da nisam sretan minutažom, ali jesam zadovoljan velikim klubom i odličnim suigračima. Ipak, nemam ništa protiv da odem iz kluba.

S obzirom na minutažu u Spursima Niko teško da može očekivati mjesto u početnoj postavi.

Nas se ne tiče igra protivnika, zanima nas samo naša igra, bitno je da igrači s manjom minutažom uđu u ritam, kaže Šimunić

- Pohvalno je što Hrvatska ima takvu konkurenciju u vezi. Volio bih biti u prvih 11, ali sam svjestan da sam bio ozlijeđen i da ne igram redovito u klubu.

Prvu pripremnu utakmicu za EP Hrvatska igra u petak protiv Estonije koja će 'glumiti' Irsku.

- Estonija i Irska totalno drugačije igraju. Ali nas se ne tiče igra protivnika, zanima nas samo naša igra. Najbitinije je da igrači s manjom minutažom uđu u ritam - pun je samopouzdanja Šimunić.

Reprezentativci u Rovinju rade podijeljeni u dvije skupine. Jedan dio igrača radi maksimalnim intezitetom, dok druga skupina radi smanjenim intezitetom kako bi Slaven što prije imao približno jednako stanje pripremljenosti reprezentativaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige