To je to što me zanima!

Niko, uzeo si igračinu! Perišić je idealan za Bayern i Kovača

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ivan Perišić sa sobom nosi nogometno jamstvo. Klasa, zajamčeni golovi i asistencije, igra u oba smjera, svjetske fizičke predispozicije, godine bundesligaškog iskustva... Neupitno, 100%-no pojačanje
Vidi originalni članak

Božidar Senčar, Ante Vučkov, Zlatko Škorić, Niko Kovač, Robert Kovač, Ivica Olić, Danijel Pranjić, Mario Mandžukić i - Ivan Perišić. Deveti hrvatski nogometaš u bavarskom, njemačkom, europskom i svjetskom nogometnom gigantu Bayernu!

'Omiški tenk' je, naravno, prošao liječnički pa za Bayern potpisao na godinu dana. Najprije posudba iz Intera za 5 milijuna eura, a istekom sezone opcija otkupa za još 20 milijuna.

- Perišić je iskusan igrač, dobar je prema naprijed, jak u zraku i odlično igra objema nogama. Navikao je igrati na visokom nivou i nema sumnje da ima kvalitete koje će nam pomoći - rekao je Perišićev suigrač David Alaba za Bild.

- Igrač je koji dobro poznaje Bundesligu i fleksibilan je u napadu - kazao je Manuel Neuer.

Šef struke Niko Kovač nije uspio dovesti Leroya Sanea iz Man Cityja pa je inzistirao na sunarodnjaku. Inzistirao s: punim pravom. Jer Perišić je - nogometno jamstvo najviše kvalitete.

Klasa, zajamčeni golovi i asistencije, igra u oba smjera, svjetske fizičke predispozicije, godine bundesligaškog iskustva... Neupitno, stopostotno pojačanje. I to bi bio (nije nikakva neobjektivnost ili 'zaslijepljenost' hrvatskim bijelo-crvenim poljima) za bilo koju momčad na svijetu.

Perišić (30 godina) je drugi na svijetu s Hrvatskom, a zadnje četiri godine je zajedno s još jednim sjajnim Hrvatom, Marcelom Brozovićem, i slovenskim vratarskim majstorom Samirom Handanovićem, nosio Inter na svojim leđima usred sezona klupskih turbulencija, promjena vlasnika i rotacija trenera.

Sada već osramoćeni Mauro Icardi živio je od Ivanovih asistencija. Perišić je bio razočaran kada ga u dva uzastopna prijelazna roka nisu pustili na Old Trafford, ali je i sa povremenim razumljivim oscilacijama u igri bio jedan od ključnih igrača "nerazzurra". Jedan od onih koje se, bez obzira sjedio li na klupi Mancini, De Boer, Vecchi, Pioli ili Spalletti, žmirećki stavljalo u startnih 11.

S Meazze su navijači u svijet poslali hashtag #PerisicToIcardi jer Ivan je Icardija hranio asistencijama. Na Allianzu se već sad samo od sebe piše: #PerisicToLewandowski!

Ivanova je priča počela u rodnome Omišu, Hajduk je bio logični nastavak, ali već sa 17 godina Perišić je otišao u Francusku, u Sochaux. Uslijedila je kratka posudba u belgijski Roeselare pa dvije godine u Club Bruggeu (2009.-2011.) u kojima je postajalo jasno da se ne radi o običnome nego po svemu nadprosječnom nogometašu.

Cijeli je svijet to vidio u četiri bundesligaške godine. Dvije u Borussiji Dortmund i dvije u Wolfsburgu iz kojeg je za 20 milijuna otišao u Inter. Sa Borussijom je, baš u Bundesligi u koju se ovih dana vratio, osvojio dosad jedine trofeje: duplu krunu s Dortmundom 2011/12. te kup i superkup s Wolfsburgom 2015.

U Serie A je u četiri sezone odigrao 141 utakmicu, zabio 37 golova, a asistirao 31 put. Nikad lijeva špica s punom slobodom kretanja, nego lijevi vezni koji i trpa i asistira i rinta u obrani.

Za Hrvatsku igra već 14 godina. Od U-17 selekcije do osam godina, 82 utakmice, 23 gola i ključne role među "vatrenima" u kojima je s Modrićem najveći adut i konstanta, posebno kad je najvažnije, na Europskim i(li) Svjetskim prvenstvima.

U veljači je napunio 30 godina, prošao je sve, zna sve, može sve. O da... Niko je dobio igračinu, Bayern ima novog Hrvata i u njemu novo veliko, silno pojačanje!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 38

  • 13.08.2019.

    Perišić od EP u Francuskoj ne igra ništa. Ni u reprezentaciji ni u klubu. Kao neka opcija da uskoči s klupe i igra utakmice gdje se odmaraju glavni igrači, može proći. Ali daleko je to od pojačanja kakva Bayernu trebaju

  • majstorlale 13.08.2019.

    Igracina

  • Wrazica. 13.08.2019.

    Bravo Niko!

Komentiraj...
Vidi sve komentare