To je to što me zanima!

Nikola Kalinić je među 10 najgorih transfera sezone

Vodeći se prema reciprocitetu uloženog novca za transfer i učinka ostvarenog na travnjaku na vrhu najlošijih transfera nalazi Liverpoolov Aquilani
Vidi originalni članak

Nogometni portal Goal.com sastavio je popis od deset najgorih transfera vezanih uz premierligaške klubove u sezoni 2009/10. Među njima se našao i onaj Nikole Kalinića iz Hajduka u Blackburn. Vodeći se prema reciprocitetu uloženog novca za transfer i učinka ostvarenog na travnjaku na vrhu najlošijih transfera sezone nalazi se onaj talijanskog veznjaka Alberta Aquilanija iz Rome u Liverpool. Uprava kluba s Anfielda je Romi za Aquilanija platila odštetu od 20 milijuna eura, a u zamjenu je dobila igrača koji je zbog brojnih problema s ozljedama nastupio u tek 15 premierligaških utakmica (ulazio je uglavnom s klupe) i pritom je upisao jedan gol i tri asistencije.
Na ljestvici najlošijih poslova u Premier ligi Goal.com je transfer Nikole Kalinića (24 nastupa, 2 gola) svrstao na osmo mjesto uz komentar:
"Možda je malo oštro svrstati na ovaj popis napadača koji igra za momčad koja se muči s postizanjem golova, ali samo dva ligaška gola u cijeloj sezoni slab je učinak prema svim mjerilima. Hrvat na terenu izgleda pristojno, ali je previše neučinkovit i promašaj je u novčanom smislu (7 milijuna eura) koji si Blackburn ne može priuštiti".  

Najgori transferi u Premiershipu za sezonu 2009/10:

1. Alberto Aquilani (Roma- Liverpool)
2. Roque Santa Cruz (Blackburn-Manchester City)
3. Mido (Wigan-West Ham)
4. Patrick Vieira (Inter-Manchester City)
5. Jason Scotland (Swansea-Wigan)
6. Sotirios Kyrgiakos (AEK Atena-Liverpool)
7. Kamel Ghilas (Celta-Hull City)
8. Nikola Kalinić (Hajduk-Blackburn)
9. Stewart Downing (Middlesbrough-Aston Villa)
10. Gabriel Obertan (Bordeaux-Manchester United)

Idi na 24sata

Komentari 9

  • user_39492 12.04.2010.

    dovoljno je nakon invalidnog tempa utakmica hnl-a pogledat tempo igre u europi i jasno je da naši igrači nemogu tamo prnut...čast iznimkama

  • Visca_Barca 12.04.2010.

    pa to je bilo odmah jasno, svaka cast da su ga uspjeli uvalit za 7 milja, to je pothvat kakvog se ni mamic ne bi postidio.

  • NOVSKA 12.04.2010.

    Mario Mandžukić Dinamo-Werder, ali ne danas

Komentiraj...
Vidi sve komentare