To je to što me zanima!

Nikola Kalinić opet ozlijeđen: Vraća se za derbi s Dinamom?

Nikola Kalinić ove sezone nema sreće. U prvoj ovosezonskoj utakmici, protiv Dinama u Superkupu, slomio je prst na nozi zbog čega ga na travnjaku nije bilo mjesec dana
Vidi originalni članak

Reprezentativna stanka stigla je kao naručena za Hajduk. Što zbog hitne sanacije poljudskog travnjaka, krize koja je pogodila klub i loših rezultata te brojnih ozljeda. U remiju protiv Istre (2-2), ozlijedili su se Lukas Grgić i Nikola Kalinić, a najgore je prošao bivši hrvatski reprezentativac.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako na prvu nije upućivalo na ozbiljnu ozljedu, Kale je zadobio rupturu mišića zbog čega će mirovati najmanje mjesec dana, potvrdio je Hajduk. E sada kada će se vratiti na travnjak, teško je reći. Još na početku utakmice Kalinić je pao u petercu Istre nakon duela s Perkovićem. Tražili su domaćini penal, no sudac Patrik Kolarić, a ni VAR soba nisu reagirali i pogriješili su. Tako je procijenila Sudačka komisija HNS-a koja smatra da je to bio penal za Hajduk. U 13. minuti, Kalinić je pao na travnjak i zatražio izmjenu. 

Osim njega, tri tjedna će izbivati Lukas Grgić i Stefan Simić. Grgić je ušao protiv Istre pa izašao zbog ozljede kao i Jan Mlakar, ali on je prošao bez posljedica. Na kraju je i naknadno pozvan u slovensku reprezentaciju za utakmice Lige nacija. Simić se pak ozlijedio protiv Rijeke. 

Nikola Kalinić ove sezone nema sreće. U prvoj ovosezonskoj utakmici, protiv Dinama u Superkupu, slomio je prst na nozi zbog čega ga na travnjaku nije bilo mjesec dana. Tek što se vratio, nova ozljeda. Protiv Villarreala je ušao u igru kao džoker s klupe, izborio penal, ali dobio laktom u glavu zbog čega je propustio dvije utakmice. I sada kada je polako ulazio u formu, novi peh.

 

Ove sezone je u HNL-u odigrao šest utakmica od mogućih deset, samo je u dvije startao od prve minute te je zabio dva gola. U Europi je igrao tek jednu utakmicu, onu protiv Villarreala u Valenciji (4-2), kada je na travnjaku proveo šest minuta i izborio penal. Propustio je šest od 14 utakmica. 

Kako god, Hajduk će opet morati bez svog napadača neko vrijeme. Prema trenutnim prognozama, propustit će utakmice protiv Rijeke, Varaždina, Tehničara iz Cvetkovca te Gorice, a ako oporavak bude išao prema planu, trebao bi biti spreman za derbi s Dinamom koji se igra 21. listopada. 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Ri-Fiume< 20.09.2022.

    Priča se da Dabra nokautirao u svlačionici Kalinića..... Da zato dobio otkaz.... A kaleta sad i leđa zabolila..... 😥

  • BROKRO 20.09.2022.

    kakav derbi to vec nije od nastanka Hrvatske

  • Nap7 20.09.2022.

    Fauliraju ga onda nema penala

Komentiraj...
Vidi sve komentare