To je to što me zanima!

Nikola Pokrivač: Poziv na Euro '08 je ispunjenje sna

Puno se govorilo da ću biti na popisu, ali čekao sam službenu potvrdu. Jedva čekam da počnu pripreme, kaže 22-godišnji nogometaš Monaca
Vidi originalni članak

Nikola Pokrivač mirno je dočekao najvažniji dan u karijeri. Nije imao problema sa snom, spavao je gotovo do 11 sati.
- Probudio sam se miran, ali sam s nestrpljenjem osluškivao vijesti iz Zagreba. Priča se i piše već dugo da sam na popisu za Euro, ali dok nisam vidio, nisam se želio radovati. Uključio sam internet i čekao sretnu vijest, nasmijanim glasom govorio je Nikola, koji će tako na Euro iako dosad nijednom nije bio pozvan u A reprezentaciju.
- Da, to je najljepše što mi se dogodilo. Ispunio mi se dječački san. Nadao sam se da bih uskoro mogao zaigrati u reprezentaciji, ali da će to biti baš na Euru...
Slaven Bilić i njegov stožer od prvog dana pričaju o Pokrivaču kao budućnosti reprezentacije, a njegova je kvaliteta što može pomoći na više pozicija.
- Mogu igrati zadnjeg veznog, lijevog bočnog, čak i stopera. Moja prednost je i dobra lijeva noga. Velika mi je čast što sam uopće na popisu, među takvim igračima. Ali naravno da priželjkujem da mi se 'dogodi' i koja minuta.
Izbornik je prošli tjedan posjetio Pokrivača u Monte Carlu i već se tada nagađalo da će veznjak Monaca sigurno biti na popisu.
- Ja sam ipak čekao službeni popis i sad kad sam dobio potvrdu, mogu reći da jedva čekam početak priprema. Odmorio sam se nakon dvije utakmice kazne zbog crvenog kartona. Još su dva kola do kraja, a onda dolazi ispunjenje moga sna - odlazak na Euro.
Nakon sezone i pol u dresu Dinama, Pokrivač je ove zime napustio pripreme "modrih" u Turskoj i otputovao u Monaco. Veliki iskorak u karijeri prošao je potpuno bezbolno.
- U Monacu mi je super, sjajno sam se snašao, suigrači su me odlično prihvatili. Najviše je za to zaslužan Jerko Leko, s kojim sam gotovo nerazdvojan, puno mi je pomogao. Ovo je stvarno sjajna godina! - završio je novi hrvatski reprezentativac.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kika_gnc 05.05.2008.

    joj jedva čekam kada ću ga vidjet u dresu repke, jer je to zaslužio.

  • Barney 05.05.2008.

    posto smo obojica iz Varazdina pratio sam toga decka od samog pocetka kako je zaigrao za prvu ekipu Varteksa.....vidjelo se vec odmah da je to igracina od covjeka samo treba biti strpljiv s njim....onda je bljesnuo i Jertec....obojica su prosla Varteksovu skolu nogometa i to bi u Hrvatskoj nesto trebalo znaciti...ipak Varteks ima najbolju skolu....decki su igrali fantasticno...Dinamo je znao da za male pare moze dobit super igrace pa je iskoristio priliku i kupio obojicu...u Dinamu je bila jaka konkurencija...pogotovo Jertecu koji je pao u formi....desi se...ali eto, mali Pokrivac se nekako bolje snasao i prodao se u Monaco....trebat ce ga repka, garantiram to...drago mi je da ga je Bilic prepoznao kao pojacanje repki jer vjerujem da nije pogrijesio....Nikola zasluzuje dres repke

Komentiraj...
Vidi sve komentare