To je to što me zanima!

Nisam uspješan trener i neću primiti nagradu 'Tomislav Ivić'

Stalno se priča kako je Lokomotiva privilegirana, a ako je tome tako, onda nisam osvojiio toliko bodova koliko sam osvojio i nisam uspješan trener, kaže Ivković
Vidi originalni članak

Zbor sportskih novinara, odnosno deveteročlani žiri, sekcija Split izabrao je Tomislava Ivkovića za najboljeg trenera godine, ali je trener Lokomotive odbio primiti nagradu 'Tomislav Ivić'.

- Neću je primiti! Neka je daju onome tko nije privilegiran. Stalno se priča kako je Lokomotiva privilegirana kod sudaca, a ako je tome zaista tako, onda ja nisam osvojio toliko bodova koliko sam osvojio lani i nisam uspješan trener - ironičan je bio Ivković pa nastavio:

- Zahvalan sam žiriju, radi se o vrlo ozbiljnim ljudima. Poštujem i uspomenu na velikana kao što je Tomislav Ivić, no ovo je moj vid prosvjeda. Nemam zadovoljstva na taj način primiti nagradu. Žao mi je što je došlo do ovoga, no ovo je odgovor na koji sam prisiljen. Umjesto spektakla i nogometa, rođendana Torcide i punog stadiona, danima se priča o sucima, a nas se napada kao privilegirane. Konstantne priče o privilegijama su mi dosadile

Ivković je prošle sezone s lokosima dogurao do finala Kupa, a prvenstvo su zaključili na 2. mjestu. 

Tomislavu Ivkoviću oduzima se nagrada "Trofej Tomislav Ivić"

Treneru Lokomotive oduzima se nagrada "Trofej Tomislav Ivić", zbog neprimjerenog ponašanja kojim je prekršio propozicije natječaja, a u kojima stoji kako je uz rezultat i odgoj mladih nogometaša, u izboru za najboljeg hrvatskog trenera, visoko istaknut kriterij primjerenog ponašanja.

Svojim izjavama Tomislav Ivković je pokazao nedostatak poštovanja prema liku i djelu pokojnog Tomislava Ivića, a obezvrijedio je i sve one koji su mu dali svoj glas, videći u njemu trenera dostojnog nagrade (Marin Brbić, Stanko Poklepović, Damir Vrbanović, župan Zlatko Ževrnja....)

Oduzimanjem nagrade Tomislavu Ivkoviću, ista se za sezonu 2012./'13. neće dodijeliti, a po završetku tekuće sezone bit će objavljene nominacije za 2013./'14. Vjerujemo kako će kandidat koji bude izabran, biti dostojan nagrade "Trofej Tomislav Ivić", utemeljene u čast najvećeg hrvatskog trenera svih vremena.


Idi na 24sata

Komentari 66

  • petar ll 26.10.2013.

    ja bi uveo i nagradu Manipulant i dodjelio bi je vladarima hrvatskog nogometa ,za uspjeh Lokomotive i vjecitog prvaka dinama.

  • iMac 26.10.2013.

    bravo, pravi gospodin, zato ćeš zapamtit sutrašnju utakmicu

  • Mozak 25.10.2013.

    Bravo Ivkoviću ! Ovim postupkom si glupima dokazao da si u pravu, a pametnima suprotno..!

Komentiraj...
Vidi sve komentare